2024. április 27. - Zita

Veszprém megyét elnyomták

Fejér és Komárom-Esztergom megyének lényegesen több régiós támogatást ítéltek meg az iskolák, óvodák fejlesztésére, mint Veszprém megyének; ezt hátrányos megkülönböztetésnek tartja Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke - olvasható Veszprém
2008. augusztus 30. szombat 11:33 - Hírextra
Az elnök szerint Veszprém megyének csak 1,7 milliárd forint jutott a közép-dunántúli régió 8,3 milliárdos támogatási keretéből, míg Fejér ennek több mint kétszeresét, Komárom-Esztergom megye pedig közel kétszeresét kapta. Lasztovicza Jenő szerint a regionális fejlesztési tanácsban még "megfelelően súlyozták" a támogatásokat, de azokat az oktatási tárca indokolatlanul felülbírálta - közölte az újság.

A Veszprém megyei elnök szerint olyan települések, kistérségek is jelentős iskolafejlesztési pénzforráshoz jutottak, amelyekben lehet, hogy három-négy év múlva már nem lesz gyerek, miközben máshol több száz diáknak - támogatás híján - nagyon rossz körülmények között kell tanulnia továbbra is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását