2024. május 2. - Zsigmond

A személyi kiadásokon takarítanak

Elsősorban a személyi kiadások lefaragásával és a kiemelt események hozta extra reklámbevétellel ellensúlyozza a Magyar Televízió (MTV), hogy nominálisan nem növekedett a tavalyihoz képest állami juttatása - közölte az MTI érdeklődésére a közmédium kommun
2008. március 20. csütörtök 08:11 - Hírextra

"Az üzleti terv kiadási oldalon elsősorban a személyi jellegű ráfordítások csökkenésével számolnak" - írják, számadat nélkül annyit közölve, hogy a kuratórium által elfogadott üzleti terv "tartalmaz egy létszámcsökkentési keretszámot".

Az MTI egy hónappal ezelőtti értesülése szerint 200-250 munkatársat, azaz az alkalmazottak hetedét bocsátanák el, zömében olyan munkatársakat, akinek tevékenységét kiváltja, hogy az új székházat a bérbeadó üzemelteti.

Számadatokat mellőző közlésük szerint az üzletit tervben szereplő, műsorkészítésre fordítható összeg "magasabb, mint a korábbi években".

Az MTV most azt hangsúlyozza: a cél "nem az, hogy a keretszám mindenáron teljesüljön, hanem az, hogy az adott gazdálkodási keretek között a pénzügyi egyensúly megmaradjon, és a szervezetfejlesztés folytatódjon", jelezve, hogy május végén kerül a kuratórium elé "a létszámgazdálkodási víziót is magában foglaló" középtávú terv.

A közmédium emlékeztet arra: az állami juttatás változatlanul hagyása azt jelenti, hogy az infláció miatt reálértéken majdnem 2 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodik a cég az idén, mint tavaly. Bár a kiemelt sporteseményeknek köszönhetően a hirdetési bevételek várhatóan meghaladják a tavalyi évit, a hiány pótlása ebből a forrásból csak részben lehetséges.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását