2024. április 28. - Valéria

Hat mázsa fémhulladék a razzia eredménye

Somogyban hat mázsa fémhulladékot foglaltak le a közutakon végzett összehangolt akcióban a rendőrök, de ellenőrizték a begyűjtő és felvásárló helyeket is, hogy visszaszorítsák a fémlopásokat - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteke
2008. augusztus 29. péntek 20:17 - Hírextra
Bíró Gábor a csütörtöki akcióról elmondta: több mint 100 rendőr, munkaügyi felügyelő, közterület-felügyelő, a környezetvédelmi és közlekedési hatóságok felügyelői, valamint a MÁV, illetve az APEH munkatársai vettek részt az ellenőrzésben.

A közúti ellenőrzés eredményeként 16 esetben tettek feljelentést környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szabálysértés miatt, két esetben pedig hat mázsa fémhulladékot foglaltak le és büntetőeljárást indítottak lopás gyanúja miatt.

A telephelyeken lopás megalapozott gyanúja miatt egy, környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szabálysértés miatt pedig 13 esetben indult eljárás ismeretlen tettesek ellen.

A fém-, illetve színesfém-lopások számának visszaszorítására és az illegális kereskedelem felszámolására csütörtökön országos rendőrségi akciót tartottak.

Az ORFK-hoz beérkezett elsődleges adatok szerint 48 ember ellen szabálysértési, 49 ellen büntetőeljárás indult természetkárosítás, lopás, valamint orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt. Elfogtak továbbá 12 körözés alatt álló embert - olvasható a rendőrségi honlapon.

A szakhatóságok 20 helyszíni bírságot szabtak ki - 1 munkavédelmi, 14 környezetvédelmi, 5 adó és társadalombiztosítási bírságot, 4 alkalommal intézkedtek a telephely azonnali felszámolásáért, valamint 4 szakhatósági feljelentést tettek.

Részletes adatokat az országos razziáról a jövő hét elején tesznek közzé - közölte az ORFK ügyeletese pénteken az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását