2024. április 24. - György

Dávid Ibolyát javasolják elnöknek

Az MDF Bács-Kiskun megyei választmánya Jánoshalmán tartott tisztújító közgyűlésén a párt országos elnöki posztjára első helyen Dávid Ibolyát javasolta - közölte pénteken Karsai Péter országgyűlési képviselő, az MDF megyei szervezetének elnöke az MTI-vel.
2008. augusztus 29. péntek 19:15 - Hírextra
A megyei választmány az MDF országos elnöki posztjára, az első helyen Dávid Ibolyát, a második helyen Karsai Pétert javasolta - mondta a megyei elnök.

Karsai Péter beszámolt arról, hogy a megyei választmány - egy megkérdőjelezett mandátum miatt, három más megyéhez hasonlóan - megismételt tisztújításon újra őt választotta meg elnöknek, míg a két alelnök a kecskeméti Csernus Tibor, valamint a kiskunmajsai Dósai Imre lett.

A Békés megyei választmány péntek este úgy döntött, hogy első helyen Dávid Ibolyát jelöli a párt elnökének - közölte az MTI-vel a választmányi ülést követően Takács Péter megyei elnök. Elmondta: a választmány tagjai második helyen Almássy Kornélt jelölték elnöknek, az országos elnökség tagjaira további öt személyt javasoltak: Katona Kálmánt, Hock Zoltánt, Pettkó Andrást, Makay Zsoltot és Takács Pétert.

Bács-Kiskun megyén kívül már hét megyében javasoltak jelöltet a párt országos elnöki posztjára.
Dávid Ibolya hat megyében, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs, Tolna, valamint Pest megyében végzett az első helyen, míg három helyen, Heves, Somogy és Veszprém megyében a második helyen végzett.

Almássy Kornél, az MDF alelnöke, aki augusztus 8-án jelentette be, hogy jelölése esetén elindul pártja elnöki posztjáért, három megyében, Somogyban, Hevesben és Veszprémben végzett az első helyen, míg az MDF Bács-Kiskun megyei választmánya második helyen javasolta az MDF elnöki posztjára.

A két jelölt mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye választmánya Dávid Ibolya után a második helyen jelölte Olajos Péter EP-képviselőt, míg Fejér megyében Viniczai Tibor szerezte meg a második helyet.

Nem történt meg a jelölés még 11 helyen: Budapest, Baranya, Békés, Borsod, Zala, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun, Komárom, Nógrád, valamint Vas megyében.

Az MDF XXII. tisztújító országos gyűlését - az országos választmány március végén meghozott döntése szerint - szeptember 27-én tartja. Ekkor kerül sor a pártelnök és az elnökségi tagok megválasztására.

Március végén határozott a testület arról is, hogy április 1. és szeptember 27. között - az országos gyűlésig - általános tisztújítás lesz, március 29. és szeptember 27. között tagfelvételi és szervezetalapítási tilalom van. Így szeptember 27-ig nem lehet belépni az MDF-be, és új szervezetet sem lehet alapítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását