2024. április 18. - Andrea, Ilma

Sörolimpia

Sörolimpiát rendeznek augusztus 29-én és 30-án az ország legkisebb településén, a Veszprém megyei Megyer községben - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.
2008. augusztus 28. csütörtök 19:25 - Hírextra
Az I. Zorall Sörolimpiának otthont adó Megyeren összesen 25 ház van, ebből is 15 lakatlan - mondta Lévai-Hangyássy László főszervező, a budapesti Zorall zenekar gitárosa, megjegyezve: hivatalosan 40 lakója van a falunak, ám valójában csak tízen élnek ott.

A sörolimpia programjában mindkét nap szerepel hordóemelés és -gurítás, továbbá sörivó- és kóstolóverseny, amelynek során 12 fajta sört ízlelhetnek meg a vetélkedő résztvevői és természetesen a feladat az, hogy fel kell ismerniük a sör fajtáját - mondta a főszervező.

Tájékoztatása szerint a sörarénában 15 zenekar lép fel a két nap alatt, többek közt például a Zorall, a Snake Heart, a Tirpunk és a The Grenma. Lévai-Hangyássy László elmondta: a zsákfalu végén fedett színpadot és nézőteret állítottak fel.

A házak udvarán büfék, sörpubok várják a vendégeket, de lesz kézműves vásár, valamint játszóház is a gyermekeknek - mondta a főszervező. Közlése szerint a kempingben sátrakat állíthatnak fel a sörolimpiára érkezők, kitakarítottak egy nagyobb fészert is, ahol hálózsákban meghúzhatja magát éjszakára jó néhány fiatal, az igényesebbek viszont a néhány kilométernyire lévő Sümeg városában találnak szállás lehetőségeket.

Lévai-Hangyássy László szerint minden program ingyenes, természetesen a kemping és a parkolás is. Az étel- és italárak pedig szolidak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását