2020. július 7. - Appolónia

Szili Katalin elbúcsúztatta a csapatot

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Világosi Gábor alelnökkel együtt ünnepélyes keretek között átadta a csapatzászlót a szeptember 6-án kezdődő pekingi paralimpiára utazó sportolóknak a Parlamentben, a delegációk termében.
2008. augusztus 28. csütörtök 19:33 - Hírextra
A zászlót Pálfi Judit párbajtőrvívó vette át, aki a játékok megnyitóján a magyarok zászlóvivője lesz.
"A jók között a legjobbak győznek, több mint 4000 résztevő között óriási megtiszteltetés az Önök számára, hogy Magyarországot képviselik" - mondta köszöntőjében a házelnök. "Kívánom, hogy valósuljanak meg az álmaik. Az ország ugyanolyan figyelemmel kíséri majd a paralimpiát, mint az olimpiát figyelte."

Zsang Csun-hsziang (Zhang Chunxiang) Kína megbízott magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy a magyar az egyik legsikeresebb sportnemzet.

"Az egész világon Önöknél a legnagyobb az egy főre jutó olimpiai érmek száma. Kína ugyanolyan felkészülten és ugyanakkora szeretettel várja a paralimpikonokat, mint azt az olimpia résztvevőivel tette."

Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) államtitkára hangsúlyozta: nem szabad különbséget tenni fogyatékkal élő és nem fogyatékkal élő sportolók között.

"Mindent megtettek a sikeres szereplésért, élvezzék a versenyeket, az eredmények pedig úgyis jönni fognak. Ne gondoljanak arra, mit várnak maguktól, csak saját magukra figyeljenek!"
Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke elmondta, mindenki nagyon kemény felkészülésen van túl.

"Minden magyar induló világ- vagy Európa-bajnoki érmes, illetve a világranglista élmezőnyében található. Valamennyien komolyan felkészültek a paralimpiára, de az ellenfelek is nagyon erősek, 150 ország 4200 versenyzője között kell helytállnunk. Remélem, ha hazajövünk, elégedett vezetőkkel és rajongókkal találkozunk."

A hivatalos program a Himnusz meghallgatásával ért véget, utána közös koccintás következett a sikeres szereplésre, majd Szili Katalin és a vezetők kötetlenül beszélgettek a paralimpikonokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását