2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kulcsár újra börtönben

Kulcsár Attilát az első fokú ítélet kihirdetését követően csütörtökön újra előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Bíróság, tekintettel arra, hogy a nem jogerősen kiszabott nyolcéves szabadságvesztés miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.
2008. augusztus 28. csütörtök 15:40 - Hírextra
Kulcsár Attilát évekkel ezelőtt, a nyomozás során egyszer már letartóztatták, de még a nyomozás alatt szabadlábra is helyezték, összefüggésben beismerő, feltáró jellegű vallomásával.
Az előzetes letartóztatásról szóló határozat nem jogerős, mert Kulcsár védője fellebbezett ellene, de azonnal végrehajtható.

Kulcsár Attila bilincsben távozott a tárgyalóteremből.Az ügyész Kulcsár mellett további öt, első fokon végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt vádlott letartóztatására tett indítványt az ítélethirdetés után, ám Kerék Csaba, Bitvai Miklós, Garamszegi Gábor, Schönthal Henrik és Bende Péter esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalom mellett döntött. Ugyanakkor Rejtő E. Tibornál és El Abed Hassannál megszüntette a lakhelyelhagyási tilalmat.

Kulcsár Attilát, a K and H Equities egykori üzletág-vezetőjét 2003 nyarán Bécsben fogták el a hatóságok, nem sokkal azután, hogy a brókerbotrány kirobbanását követően a magyar rendőrség idézése elől külföldre távozott.

Mintegy kilenc hónapig volt kiadatási őrizetben az osztrák fővárosban, majd 2004. március 30-tól előzetes letartóztatásban Budapesten. Kulcsár Attila 2004 nyarán hosszasan vallott az ügyészek előtt, magára és több más emberre is terhelő nyilatkozatot tett, majd szeptember 30-án, mintegy fél évi előzetes letartóztatás után az ügyészség indítványára a bíróság házi őrizetbe helyezte. A Fővárosi Bíróság 2005. júliusában szüntette meg ezt a kényszerintézkedést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását