2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jön a világhírű tenor

A Tosca Cavaradossijaként láthatja José Curát kedden és csütörtökön a szegedi közönség; a Puccini-opera címszerepét Sümegi Eszter énekli.
2009. április 27. hétfő 18:58 - HírExtra
Az argentin tenor - aki előző évadban Verdi Otellójának címszerepében aratott hatalmas sikert a Tisza-parti városban - a darabról tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta: Szegedet tekinti magyarországi otthonának.

José Cura kitért arra, hogy Cavaradossiként lemossa magáról a sminket és egy boldog embert lát a tükörben, az Otello után viszont egy fáradt énekest. Puccini operájának főszerepe gyönyörű feladat, de messze nem olyan nehézségű, mint Verdi Otellója - fogalmazott a művész.

Egy kérdésre válaszolva José Cura kifejtette: a nézőktől való nagy távolság és a hangosítás nehézségei miatt különleges feladat szabad ég alatt énekelni, ám ha választhatna, a Turandotban lépne fel a Szegedi Szabadtéri Játékokon, ahol néhány esztendeje karmesterként már találkozhatott vele a közönség.

Bár a bécsi Staatsoperben José Cura és Sümegi Eszter is fellép a Toscában, egymás partnereként még soha nem énekelték ezen opera főszerepeit - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A zenedrámát a szegedi közönség három felvonásban, olasz nyelven, Angyal Mária rendezésében láthatja. Gyüdi Sándor színházi direktor - aki karnagyként maga dirigálja kedden és csütörtökön a darabot - elmondta, hogy az argentin énekes vendégszereplését az idei bemutatókban gazdag és színes szegedi operaévad csúcspontjának tekinti.

A főigazgató közölte: már folynak tárgyalások arról, hogy a jövőben José Curával rendezőként vagy karmesterként is találkozhatnak a Szegedi Nemzeti Színház nézői. A problémát az okozza, hogy míg egy vendégszereplésénél elegendő a darab előtt néhány nappal megérkezni, a karmesteri vagy a rendezői munka hosszabb helyi jelenlétet igényel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását