2024. május 3. - Tímea, Irma

Egy éven át dolgoznak a pályázók

Heteken belül megkezdheti munkáját az a négy pályázó, aki egy újszerű jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően egy évig dolgozhat az általa kiválasztott magyarországi civil szervezetnél.
2008. augusztus 27. szerda 18:15 - Hírextra
A programot Magyarországon először indította el a Vodafone Magyarország Alapítvány, ám kipróbált kezdeményezésről van szó: először Új-Zélandon 2002-ben hirdették meg a Többet érsz pályázatot, amely olyan sikeres volt, hogy idén már 13 országban fut.

A lényege, hogy a pályázat nyertesei - teljes munkaidőben - egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi civil szervezetnél. Fizetésüket és egyéb járulékos költségeiket ez idő alatt az alapítvány biztosítja.

A júliusban zárult pályázatra 152 pályamű érkezett. Az alapítvány kuratóriuma négy pályamunka támogatása mellett döntött - tudatta szerdán a Vodafone Magyarország Alapítvány.

Domszky Zsófia pedagógiai, pszichológiai, művészetterápiás tanulmányait, valamint más civil szervezeteknél szerzett korábbi tapasztalatait fogja kamatoztatni a Mosoly Alapítványnál.

A Magyarországon még újnak számító komplex művészetterápiás programmal szeretné a fogyatékkal élő vagy regresszióban lévő gyermekek fejlődését elősegíteni. A módszer fontos eleme, hogy a terápiás kezelésekbe a gyermekeken túl a családokat is bevonják.

Pálfi Annamária az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványát, a Csillagszálló kulturális utcalapot szeretné ismertebbé tenni, ezáltal pedig a hajléktalanok életét, kapcsolatfelvételét és társadalmi elfogadtatását segíteni. Munkájában nagy hasznára lehet, hogy rendezvény-, kiállítás- és kulturális szervezői, szerkesztői gyakorlattal rendelkezik.

Legoza Judit a debreceni ÉLETFA Önkéntes Központ egyetlen főállású munkatársaként fog dolgozni. Feladata lesz az Észak-alföldi Régióban az önkéntesség népszerűsítése, önkéntesek toborzása, fogadó szervezetek keresése.

Célja, hogy a régióban lévő non- és for-profit, önkormányzati fenntartású szervezetek, valamint a helyi lakosság számára minél népszerűbbé, ismertebbé tegye az önkéntességben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket, felhívja a figyelmet az önkéntes tevékenység társadalmi hasznosságára. Ennek érdekében települési, megyei és régiós szintű népszerűsítő és tájékoztató előadásokat szervez kulturális rendezvényeken, kistérségi fórumokon, és oktatási intézményekben.

Herpainé Márkus Ágnes a közszférában és a piaci szektorban eltöltött évek után döntött úgy, hogy eddig megszerzett tapasztalatát és tudását az elkövetkezendő egy évben civil területen kamatoztatja. Korábban a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetben dolgozott, mint főosztályvezető.

A Szociális Innovációs Társulásnál stratégiai fejlesztési programvezetőként egy Szociális Innovációs és Képzési Központot állít fel a Dunántúlon, amelynek célja a helyi civil szféra megerősítése, képzése, szakmai hálózat kialakítása, fejlesztő programok beindítása.
A pályázat nyertesei heteken belül megkezdhetik munkájukat az általuk kiválasztott magyarországi civil szervezetnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását