2024. május 7. - Gizella

Csúszás a pótfelvételi listák ellenőrzésénél

Nem fejeződött be a pótfelvételi listák ellenőrzése a tervezett határidőre, hétfőig az oktatási tárcánál, ezért a felsőoktatási intézmények egyelőre nem tudják értesíteni az érintett hallgatókat - értesült az MTI szerdán.
2008. augusztus 27. szerda 15:44 - Hírextra
Az egyik intézményvezető jelentkezőknek szóló, szerdai keltezésű tájékoztatója szerint a pótfelvételi eljárással kapcsolatos kormányrendelet értelmében a felsőoktatási intézmények a pótfelvételi eredményét csak akkor tehetik közzé, illetve a felvételről szóló határozatot akkor küldhetik ki, ha az Oktatási és Kulturális Minisztérium Oktatási Hivatala megküldi jóváhagyását.

Mivel ez nem történt meg, a hazai felsőoktatási intézmények egyelőre nem tudják a pótfelvételiben érintetteket értesíteni.A felvi.hu pótfelvételiről szóló fórumán többen arról írnak, hogy a felsőoktatási intézmények tájékoztatása szerint egyelőre nem tudják postázni nekik a felvételi eredményeket.

A vonatkozó jogszabály szerint a felsőoktatási intézmények a felvételről vagy az elutasításról a jelentkezési határidőt követő 20. napig hoznak döntést, amelyről értesítik a jelentkezőt.
A rendelet értelmében további három napja van az intézménynek arra, hogy az Oktatási Hivatalt is értesítse.

Manherz Károly, az oktatási tárca felsőoktatási szakállamtitkára az MTI-nek elmondta, hogy az Oktatási Hivatalhoz nem érkeztek be, illetve nem megfelelő formában futottak be az adatok az eredeti, augusztus 22-ig határidőig. A tárcánál a belső határidő hétfő volt. Az államtitkár közölte: 29 intézmény, kar nem küldte meg a szükséges információkat a 135-ből.

Az államtitkár információi szerint kedd estére már megérkeztek a korrigált adatok is. A felsőoktatási intézmények folyamatosan kapják meg a listákat a héten és tudják értesíteni a hallgatókat.
Arra a kérdésre, hogy a csúszás miatt maradhat-e le valaki esetleg a beiratkozásról, azt mondta: ez nem fordulhat elő. Az intézményeknél egy hétig tart a beiratkozás, a legtöbb egyetem, főiskola pedig nem szeptember 1-jén kezd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását