2024. április 24. - György

Budapesti Kamaraszínház: 3 helyszínen 14 premier

A Budapesti Kamaraszínház több, évek óta sikerrel futó darabja mellett 14 premierrel, köztük 3 ősbemutatóval várja a közönséget három játszóhelyén az új évadban - közölte Szűcs Miklós, a teátrum igazgatója szerdán az MTI-vel.
2008. augusztus 27. szerda 20:02 - Hírextra
Először láthatja a közönség a több kórházi beteg meggyilkolásáért elítélt nővér igaz történetén alapuló, Fekete Angyal című darabot, amelyet Sopsits Árpád írt és rendezett. Szintén ősbemutató lesz a Dallos Szilvia szinkronszínész tollából származó, Koltai Róbert rendezésében színre állított Utószinkron és az Efraim Kishon írásain alapuló, Csak azért is játék című darab - mondta Szűcs Miklós.

Magyarországi bemutató lesz Edward Albee Lolita című darabja, mely Vladimir Nabokov nagysikerű regényének színházi adaptációja, mint ahogy újdonságnak számít hazánkban a Bengt Ahlfors által jegyzett, Hamu és pálinka című színdarab is.

A három helyszínen - a Tivoliban, az Ericsson és a Shure Stúdióban - játszott színdarabok közül az igazgató még a Spiró György fordításában színpadra állított II. Richárdot emelte ki, melyet ebben a formájában szintén először láthat a közönség. A Budapesti Kamaraszínházban a Shakespeare-mű mellett jelenleg három Spiró-darab fut, a Szappanopera, a Kvartett és az Árpádház.

Szűcs Miklós kérdésére válaszolva elmondta, hogy a színház nem tervez külföldi fellépést az évadban, ugyanakkor szeptember 20-ra várják Christopher Hampton Oscar-díjas angol drámaírót, kinek Emberbarát című darabját évek óta sikerrel játssza a színház.

Az igazgató tájékoztatása szerint a Budapesti Kamaraszínház társulata négy új taggal bővült a 2008/2009-es évadban: Hegedűs Barbara, Nagy Viktor, Lengyel Tamás, és Szűcs Péter Pál mindnyájan a színészi gárdát erősítik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását