2021. február 27. - Ákos, Bátor

Szeptember 6-án alakul meg a Magyar Charta

Szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden Budapesten újságíróknak.
2008. augusztus 26. kedd 17:53 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Vitányi Ivánnal közösen arról tájékoztatta az MSZP-frakciót, hogy a kormányfő júliusi bejelentését követően számos köztiszteletnek örvendő személy és civil szervezet jelezte, hogy szeretne részt venni, a Demokratikus Charta hagyományaira építve, a Magyar Charta életre hívásában - közölte a szóvivő, miközben az MSZP-frakció tanácskozásán a miniszterelnök szólalt fel.

Daróczi Dávid közölte: a miniszterelnök által eredetileg megjelölt időpontban, szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése. Hozzátette: a tervek szerint a Magyar Charta demonstrációt hív össze, várhatóan szeptember 20-ra.

Az MTI azon felvetésére, hogy korábban úgy volt, szeptember 6-án lesz nagygyűlés, Daróczi Dávid közölte: akkor az alakuló ülés lesz.

A melegfelvonuláson történt atrocitások után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök július 6-án jelentette be, hogy a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményez a Magyar Charta formájában, s gyűlést hirdetett szeptember 6-ra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását