2024. május 3. - Tímea, Irma

Hatkilónyi kinövéstől megszabadultan tért haza

Kilenc hónapig tartó kezelés után visszatérhetett családjához az indonéz "faember", akinek testét egy rendkívül ritka betegség következtében vastag, elszarusodott, szürke réteg borította el, és ez hovatovább az életét is veszélyeztette. Mint kedden közölt
2008. augusztus 26. kedd 19:50 - Hírextra
A most 37 éves, Dede nevű férfin egy gyermekkori térdsérülés után jelentek meg az első fakéregszerű kinövések. A kór, amely miatt Dede afféle "élő szörnyeteggé" vált, olyan ritka, hogy az amerikai Discovery Channel televíziós csatorna dokumentumfilmet szentelt az esetnek.

Egy sajátos genetikai elváltozás miatt humánpapillóma-vírus (HPV) fertőzése - amely más ember bőrén egyszerű, múló szemölcsöt okoz - növesztette a különös formájú burjánzásokat a testén.
A férfi már nem tudott dolgozni, felesége elhagyta,megélhetéséhez pénzt önmaga vásári mutogatásából szerzett - és
folyamatosan rettegett attól, hogy tizenéves gyermekeit is megfertőzi.

Dede kilenc hónapja került kórházba, mert vírusfertőzésének egyik mellékkövetkezményeként tüdőgyulladást kapott. A bandungi Hasan Sadikin kórházban megműtötték és hatkilónyi kinövést távolítottak el testéről. Még több műtétre lesz szükség, hogy a kezéről is eltávolítsák a fertőzött felületeket - de ezekre csak a szeptember 1-jén kezdődő muzulmán böjti hónap után kerül sor.

Az ünnepre azonban Dedét hazaengedték családjához - ez az orvosok szerint mindenképpen jót tesz majd a faembernek, gyorsítja gyógyulását. Ezután is keletkezhetnek kinövései, mondják a kórházban, de ezek már nem veszélyeztetik közvetlenül a faember életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását