2024. április 24. - György

Futva vitt jókedvet a gyerekeknek Schirilla György

Budapestre ért Schirilla György, aki a beteg gyermekeket támogatta karitatív célú futásával.A sportember ismét rendkívüli teljesítményt vitt véghez: augusztus 18-án indult Gyuláról, majd négy megyén, huszonnégy városon és lakott területen futott keresztül
2008. augusztus 26. kedd 17:10 - Hírextra
A jótékonysági futás végállomásán, a Heim Pál Gyermekkórházban kedd délután tapssal és ünnepi műsorral fogadták a gyermekek, szüleik és a kórház dolgozói Schirilla Györgyöt.

A sportoló nevét sokan ismerik. Édesapja halála óta a családi hagyományt folytatva minden télen átússza a jeges Dunát, valamint évente megteszi hosszútávú jótékonysági futását a beteg gyermekekért. Erőfeszítéseinek nem titkolt célja a jótékonyság és a szórakoztatás, de elsődleges missziója az egészséges életmód hirdetése.

A vegetáriánus sportoló természetgyógyászattal, jógával és masszázzsal is foglalkozik, amelyek bevallása szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy ilyen teljesítményekre legyen képes.
Schirilla György fáradtan, izzadtan érkezett meg Budapestre, de maradt arra energiája, hogy köszöntse a Heim Pál Gyermekkórház udvarán egybegyűlteket és még verset is szavalt a gyermekeknek, melyet futás közben költött.

A sportember az MTI-nek elmondta: nagyon sok pozitív élmény érte a futás közben. Sokan csatlakoztak hozzá, volt olyan település, ahol gyermekek, volt ahol a polgármester tartott vele egy darabon. Magával vitt egy kopjafát is, amelyre a települések egy-egy szalagot tűztek. Összesen 50 üzenet került a kopjafára.

Schirilla György magát legszívesebben békefutónak nevezi, mert a sport és az egészséges életmód mellett számára legfontosabb a szeretet és a béke. Mindezt nemcsak idén hangsúlyozza, szeretne jövőre is hasonló módon jókedvet és egészséget vinni a gyerekeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását