2024. április 26. - Ervin

Fotomarathon

Idén is megrendezik a Fotomarathont Budapesten; a szeptember 13-i különleges fotóverseny résztvevőinek 11 óra alatt kell 16 témáról egy-egy képet készíteniük - közölte Soltész Rezső főszervező a rendezvényt beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón.
2008. augusztus 26. kedd 17:07 - Hírextra
A részleteket ismertetve elmondta, hogy a versenyen amatőr és professzionális fotós egyaránt indulhat saját digitális fényképezőgéppel. A Fotomarathonra három - gyermek (6-14 év), ifjúsági (15-24 év) és felnőtt (25 évtől) - korcsoportban lehet jelentkezni szeptember 10-ig a rendezvény honlapján.

Soltész Rezső tájékoztatása szerint a felnőtt és az ifjúsági kategóriában versenyzőknek reggel 10 és este 9 óra között 16 témát kell fotón megjeleníteniük úgy, hogy egy témáról csak egy kép készülhet, és a fotóknak a témalista szerinti sorrendben kell elkészülniük. A gyermek kategóriában nyolc témát kell fotózni hét óra alatt, reggel 10 és délután 6 óra között.

A témákat a vállalkozó kedvűek közvetlenül a rajt előtt, 10 órakor a fővárosi Gödör Klubnál kapják kézbe - folytatta, hozzátéve, hogy a témák nem helyszíneket takarnak, hiszen a verseny lényege, hogy a fotók a lehető legkreatívabb módon, a lehető legnagyobb fantáziával, de mindenképpen önálló gondolkodást tükrözve készüljenek.

Mint arra Marjai Judit fotóművész, a zsűri egyik tagja rámutatott, a második alkalommal megrendezett Fotomarathon "fantasztikus tömegmegmozdulás, ahol meglátjuk Budapest azon szépségeit, amelyek mellett minden nap elhaladunk".

A zsűri, melynek elnöke Módos Gábor fotóművész, tagja pedig Soltész Rezső és Marjai Judit mellett Kaszás Gergely, a Nikon Kft. kereskedelmi vezetője, Németh Csilla, az Epson Gmbh. marketing koordinátora, Kentaur vizuális művész, díszlettervező, Forgács Gábor színművész, valamint Kasza Tibor zenész, a verseny lezárását követő hetekben az interneten értékeli az elkészült alkotásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását