2024. május 5. - Györgyi

Koszovót üdvözlik a keresztények

A Kereszténydemokrata Néppárt örömmel üdvözli, hogy a kormány elismeri Koszovó függetlenségét. Mindazonáltal a kialakult helyzet veszélyezteti a délvidéki magyarok biztonságát, éppen ezért nem halogatható tovább ott élő honfitársaink állampolgárságának a
2008. március 19. szerda 12:24 - Hírextra
A Vajdaságban élő, létszámukat tekintve jelentősebb kisebbségek közül csak a magyarok nem élhetnek a kettős állampolgárságból fakadó előnyökkel. A vajdasági horvátok, szlovákok és románok számára már nyitva áll ez a lehetőség. A magyar állampolgárság megszerzése elé sem a szerb kormány sem az EU nem gördít akadályt. Ezért a KDNP kezdeményezi, hogy azonnali hatállyal kezdődjenek ötpárti tárgyalások a magyar állampolgárság megadásának ügyéről.

Koszovó függetlenségének elismerése után a Magyar Köztársaságnak kötelessége minden lehetéses módon kifejezni, hogy – Horvátországhoz, Romániához és Szlovákiához hasonlóan – védi kisebbségbe szorult nemzettársait.

Semjén Zsolt
a KDNP elnök-frakcióvezetője

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását