2024. április 28. - Valéria

Nyílt meghallgatás az operettszínházban

Hosszú évek után ismét nyílt meghallgatást tart a Budapesti Operettszínház: a Frank Wedekind híres drámája alapján készült Tavaszébredés című musicalhez keresnek fiatal főszereplőket. A Broadway-sikerprodukciót Somogyi Szilárd rendezésében 2009 februárjáb
2008. augusztus 25. hétfő 16:00 - Hírextra
Tájékoztatása szerint jövő keddig lehet jelentkezni a Budapesti Operettszínházban Duncan Sheik és Steven Sater Tavaszébredés (Spring Awakening) című musicaljének szerepeire.

A Tavasz ébredése című Wedekind-drámából született musical, amelynek ősbemutatója 2006 decemberében volt, ma az egyik legnagyobb siker a New York-i Broadway-n, a Tony-gálán az utóbbi idők legtöbb díját nyerte el, összesen nyolcat. Ezt a zenés játékot tűzi repertoárjára Somogyi Szilárd rendezésében 2009 februárjában a Budapesti Operettszínház, amely a premierrel új játszóhelyet is avat, hiszen a bemutató helyszíne az egykori Szikra mozi helyén működő teátrum lesz.

A Duncan Sheik énekes-zeneszerző és Steven Sater szövegíró által jegyzett, egyszerre érzelmes és kemény rockmusical - ahogy az alapmű is - a felnőtté válás kérdéskörét boncolgatja. A Tavaszébredés szigorú ítéletet mond a szülők társadalmáról, amely ellentétben a tizenévesek kegyetlenségig őszinte érzelemvilágával, a látszaterkölcsön alapszik.

A musicalben csupán két felnőtt szereplő - egy férfi és egy nő - van, a középpontban a serdülő fiatalok állnak: ezekre a szerepekre hirdet meghallgatást a Budapesti Operettszínház. Ferenczi Orsolya tájékoztatása szerint 16 éves korukat betöltött, kamaszos külsejű, énekesi előtanulmányokban már jártas fiúk és lányok jelentkezhetnek szoprán, mezzoszoprán, alt, tenor és bariton hangfajokban.

A színház a jelentkezések és a beküldött anyagok alapján választja ki azokat a fiatalokat, akik szeptember 9. és 13. között felkészítő tréningen vehetnek részt Somogyi Szilárd rendező és Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével.

A jelöltek bemutatkoznak a színház évadnyitó Pesti Broadway Fesztiválján, természetesen a Tavaszébredés című musical dalaival. Ez a fellépés a második rosta, ekkor azonban nemcsak a szakmai zsűri dönt majd, hanem a közönség is szavazhat, kit szeretne továbbjuttatni az utolsó fordulóba.

A továbbjutó jelentkezőkre a harmadik megmérettetés október elején vár: megrendezett jeleneteket mutatnak be a felnőtt szerepeket játszó színészkollégákkal. Ekkor dől el, ki játssza majd a februári premieren Wendla, Ilse, Martha, Thea, Anna, Melchior, Moritz, Hänschen, Ernst, Georg és Otto szerepét.

A háromfordulós válogatást mindvégig szakmai grémium felügyeli, ők hozzák a végső döntést is a szereposztásról. Tagjai: Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója, Somogyi Szilárd, az előadás rendezője, Tihanyi Ákos, az előadás koreográfusa, Makláry László zeneigazgató, Béres Attila főrendező, Kéringer László karigazgató, Silló István karmester, Rogács László játékmester, a Musical Együttes vezetője, Riedereuer Richárd, a darab zenei vezetője, valamint az előadás felnőtt szerepeit játszó két színész, Bajcsay Mária és Szabó P. Szilveszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását