2024. április 25. - Márk

Vikidál Gyulát köszöntötték

Vikidál Gyula színészt, énekest barátai, kollégái köszöntötték pénteken, 60. születésnapján a Madách Színházban - tájékoztatta Kósa Melinda, a színház sajtófőnöke az MTI-t.
2008. január 25. péntek 20:27 - Hírextra

Vikidál Gyula rockénekesként kezdte pályáját, 1992-től szerepel a Madách Színház színpadán - emlékeztetett a sajtófőnök.

Fellépett egyéb előadások mellett a Sztárcsinálók (Kipriosz Jézus), a Macskák (Mr. Mefisztulész), a Jézus Krisztus szupersztár (Pilátus), a József és a színes, szélesvásznú álomkabát (Fáraó), a Nyomorultak (Jean Valjean, Javert), az István, a király (Koppány), a Sakk (Molokov), a Hegedűs a háztetőn (Lázár Wolf) és Az Operaház Fantomja (Joseph Bouquet) című produkciókba.

A Liszt Ferenc-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével is kitüntetett Vikidál Gyula szerepelt Shakespeare: Téli rege (Mufurc), Móricz Zsigmond - Kocsák-Miklós: Légy jó mindhalálig (Valkay tanár úr), Stendhal: Vörös és fekete (Valenod), Várkonyi-Béres: Egri csillagok (Török Bálint), Tolcsvay-Müller: Beszterce ostroma (Ferenc József császár), Kocsák-Miklós: Anna Karenina (Pap) című darabjában is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását