2024. március 29. - Auguszta

Fellebben a fátyol Gyurcsány terveiről

A miniszterelnök napokon belül nyilvánosságra hozza a kormány gazdaságélénkítő javaslatait, amelyek között szerepelnek az adórendszer átalakításával kapcsolatos elképzelések is - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap.
2008. augusztus 24. vasárnap 15:02 - Hírextra
"A következő napokban a miniszterelnök nyilvánosságra fogja hozni azokat a javaslatokat, amelyek a gyorsabb gazdasági növekedést szolgálják. Ezekről a javaslatokról folytatódnak majd az egyeztetések a szakmai és civil szervezetekkel, illetve a parlamenti pártokkal" - mondta Daróczi Dávid, aki nem árulta el, hogy pontosan mikorra várható a bejelentés.

Az adójavaslatokat szeptember 15-ig kell beterjesztenie a kormánynak a parlament elé. Szerdán a kormány mandátumot ad a minisztereknek arra, hogy egyeztessenek az érdekvédelmi szervezetekkel - tette hozzá.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője az MTI-nek szombaton azt mondta, Gyurcsány Ferenc várhatóan hétfőn mutatja be javaslatait. A Vasárnapi Hírek információja szerint a kormány kedden terjeszti elő a javaslatait, amelyek az adórendszer egész struktúráját módosítják majd.

Az adórendszer átalakításával kapcsolatban a kormány korábban hangsúlyozta, hogy az átalakítás nem járhat a költségvetési egyensúly felborulásával. A kabinetnek a jövő évi adóváltoztatások előkészítésével kapcsolatos munkájában meghatározó szempont a gazdaság versenyképességének javítása, az adórendszer egyszerűsítése, a feketegazdaság visszaszorítása.

Az SZDSZ szerint csak akkor lehet komolyan venni a kormány gazdasági programját, ha abban a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés szerepel.

A Fidesz szerint adó- és járulékcsökkentésre van szükség a szociális biztonság megtartása mellett. Az ország gazdasági versenyképességének növeléséért a legnagyobb ellenzéki párt mindenképpen adót, járulékot, közterhet csökkentene.

Az MDF álláspontja szerint a legfontosabb lépés az adók és járulékok csökkentése, az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése lenne. A párt 18 százalékos adókulcsot képzel el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását