2024. április 19. - Emma

Gyurcsány megköszönte, hogy nem játszottunk az idegeivel

Kemény Dénes büszke az olimpián kívül nyert hét aranyéremre is, és elárulta, hogy egyetlen szót mondott játékosainak a sorozatban harmadszor megszerzett ötkarikás bajnoki cím után. A szövetségi kapitánynak telefonon gratulált Gyurcsány Ferenc minisztereln
2008. augusztus 24. vasárnap 14:55 - Hírextra
"Utoljára Sydneyben egy csoportmeccsen kapott ki olimpián a csapat, amely Athénban és itt Pekingben is veretlen maradt, s ez így lesz Londonig - nyilatkozta Kemény, aki szerint a Montenegró elleni elődöntő volt a legfontosabb mérkőzés a játékokon.

"Egy Kanada ellen könnyen megnyert összecsapás és három nap pihenő után kellett visszaszokni a birkózásba, ezért úgy vélem, az volt a legfontosabb találkozó az egész olimpián. Mindenki félretett minden zavaró körülményt, hogy annyit hozzon ki magából, amennyi szükséges."

A kapitány elárulta, a győztes finálé után csak annyit mondott játékosainak: köszönöm.
"Gyurcsány Ferenc telefonon gratulált, ő is megköszönte, hogy nem játszottunk az idegeivel, mint négy éve, Athénban - tette hozzá.

Az olimpia előtti időszak vesztes világversenyes mérkőzéseiről Kemény azt mondta, akkor is jó pólót játszott a csapat.

"Azonban bizonyos meccseken becsúsztak hibák, amitől leblokkolt az együttes. Az olimpián ez annyiban különbözött, ha hibázott valaki, a többiek segítettek neki, hogy többet ne hibázzon. Nekem egy televízió és egy DVD volt a szobámban, s folyamatosan néztem minden momentumot. Nem csak az ellenfelet, saját magunkat is elemeztük, mert ez ugyanúgy gólokat hozhat a mérkőzéseken. Kétségtelen, hogy az olimpiának a legnagyobb a presztízse, de ugyanolyan büszke vagyok arra a hét aranyra is, amit Eb-n, vb-n vagy a Világligában nyertünk."

Kemény azt mondta, nehéz különbséget tenni a három olimpiai diadal között.
"Sydneyben tapasztalatlanul vágtunk neki, s két csoportmeccses vereség után kellett felhozni magunkat az olaszok elleni negyeddöntőre, amit 8-5-re nyertünk meg.

Athénban, ha az első meccsen kikapunk a szerbektől, egész más lett volna a folytatás, szerintem lehet, hogy kicsinálnak minket a bírók. Végül a fináléban határtalan nehézségek árán fordítottunk. Itt a két csoport úgy összekavarodott, hogy végül egy könnyebbnek tűnő ellenfelet kaptunk a döntőben. De ha azt nézzük, hogy az amerikaiak öt góllal verték a szerbeket, akkor ők voltak a nehezebb rivális."

Kemény kijelentette, nem foglalkoztak a magyar olimpiai küldöttség gyengébb szereplésével.
"Nekünk egy feladatunk volt, örömet szerezni 15 millió magyarnak."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását