2024. május 3. - Tímea, Irma

Lendvai: a jogszabályok egyértelműek, ha nincs költségvetés

Az MSZP frakcióvezetője szerint a magyar jogszabályok egyértelműen rendelkeznek arra az esetre, ha az Országgyűlés nem fogadja el ősszel a jövő évi költségvetést; erről Lendvai Ildikó a Népszavának adott szombati interjúban beszélt.
2008. augusztus 23. szombat 09:43 - Hírextra
"A magyar jogszabályok egyértelműen rendelkeznek: semmi nem áll le, a kifizetések az ideinek megfelelően folytatódnak jövőre is. Csak az a baj, hogy az inflációkövető családipótlék-, nyugdíjemelés nem valósul meg" - fogalmazott Lendvai Ildikó arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a következménye annak, ha a parlament ősszel nem fogadja el a jövő évi költségvetést.

Hozzátette: ezzel mindenki rosszul járna, ezért az MSZP minden erejével el akarja kerülni az ilyen helyzetet.  Lendvai Ildikó szerint az ellenzéki pártoknak nem azt kell eldönteniük, hogy szeretik-e a kormányt, hanem azt, hogy jobbnak tartják-e, ha az idei költségvetés lesz érvényes 2009-re is.
Az SZDSZ-el kapcsolatban a szocialista politikus azt mondta: ha hosszútávon gondolkodnak, akkor az MSZP-nek a következő választásokon még a legtermészetesebb szövetségesi partnere a liberális párt lesz. Persze - tette hozzá - nem abban a kiszolgáló értelemben, nem leányvállalatként, ahogy a Fidesznek a KDNP.

A szakértői kormányról Lendvai Ildikó úgy vélekedett: ez nem komolyan végiggondolt ötlet, ez "politikai blöff", (...) politikai illúzió".  Úgy véle, lehet olyan kormányt toborozni, amelynek csak olyan tagjai vannak, akiknek nincs párttagkönyvük, ám egy ilyen kormánynak is kell, hogy legyen parlamenti többsége, amely elfogadja a kormányprogramot.

Ezt a többséget vagy az MSZP-vel vagy a Fidesszel lehet létrehozni - közölte. Arra a felvetésre, hogy az ellenzéknek jelenleg többsége van a parlamentben úgy reagált: azt nem lehet látni, hogy van-e olyan program, amely mögé egységben fel tudnának sorakozni az ellenzéki pártok.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását