2024. április 26. - Ervin

Vajda Attila kilencedik C-1 500 méteren

Az 1000 méteren pénteken aranyérmes Vajda Attila a kilencedik helyen végzett a kenu egyesek 500 méteres versenyén a pekingi olimpián.
2008. augusztus 23. szombat 09:43 - Hírextra
A rövidebb távon, 500 m-en nem sikerült érmet szereznie a kenu egyesek között versenyző Vajda Attilának a pekingi olimpián: ezúttal csak egy kilencedik hely jutott neki. A szegedi klasszis pénteken, 1000 m-en első lett, s ezzel a magyar küldöttség első aranyát gyűjtötte be a kínai fővárosban.

Sokan azt találgatták, vajon az egy nappal korábbi fényes diadal még jobban felpörgeti-e a 25 éves sportolót, vagy éppen ellenkezőleg, elégedetté és jóllakottá teszi.

Fél kilométeren Vajdának rögösebb volt az útja a fináléig, hiszen az előfutamból nem tudta egyből kvalifikálni magát, a középfutamban azonban javított és remek versenyzéssel elsőként ért célba. A kérdés csak az volt, meg tudja-e ismételni ezt a döntőben is.

Az 500-as finálé mezőnye nagyban hasonlított az előző napihoz, a magyaron kívül négyen - a vb-címvédő spanyol David Cal, a román Florin Mironcic, a fehérorosz Alekszandr Zsukovszkij és a francia Mathieu Goubel - is dupláztak, de ott volt a rajtnál a mindig veszélyes orosz Makszim Opaljev is. Az már a rajt előtt biztos volt, hogy új bajnokot avatnak, a négy éve, Athénban győztes német Andreas Dittmer ugyanis nagy meglepetésre nem tudta beverekedni magát a legjobb kilenc közé.

A bemozdulás miatt figyelmeztetett Vajda gyengén jött ki a rajtból, csak a többiek hátát nézhette és bár sokan bíztak abban, hogy később összekapja magát, nem így lett. Féltávhoz is kilencedikként érkezett és hiába küzdött keményen, a pozícióján a célig már nem tudott javítani. Az élen sokáig Zsukovszkij haladt, a végére azonban elfáradt, a 13-szoros vb-győztes Opaljev ugyanakkor éppen ekkor kapcsolta be a rakétákat és elsőként száguldott át a célvonalon, megszerezve ezzel pályafutása első olimpiai bajnoki címét. A második Cal, a harmadik pedig az ukrán Jurij Cseban lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását