2024. május 6. - Ivett, Frida

Fellendült a tömegsportélet

Minden eddiginél nagyobb tömegeket mozgatott meg idén az ötödször megrendezett, szombaton a vonyarcvashegyi Lidó strandon záruló Mozdulj Balaton rendezvénysorozat a jó időjárásnak, valamint az új pályáknak, sporteszközöknek köszönhetően - számolt be Barts
2008. augusztus 22. péntek 20:21 - Hírextra

Idén a Mozdulj Balaton elnevezésű rendezvénysorozat keretében 33 balatoni parti strandon vehettek részt sportprogramokon az érdeklődők a nyár 9 hétvégéjén. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei rengeteg újdonsággal találkozhattak: Vonyarcvashegyen, Gyenesdiáson, Balatonfüreden, Tihanyban, Balatonlellén, Balatonszemesen és Balatonszárszón újabb sportpályákat alakítottak ki a strandokat üzemeltető önkormányzatok, és mind a 33 településen helyi programszervezők segítették a sportolni vágyókat.


Idén újdonságnak számított az is, hogy a strandokat olyan vízben használható sporteszközökkel látták el, mint a fejelő kapupár, korfball állvány, vagy vízi röplabda állványpár.


Bartsch János elmondása szerint még nem történt meg a regisztrált résztvevők összesítése, ami biztosan 10-15 százalékkal felülmúlja a tavalyi 32 ezres számot, de a kezdeményezés igazi eredménye nem mérhető, hiszen a regisztráltaknál sokkal többen használták, és nem csak szombatonként a strandi sporteszközöket egész nyáron át.


A tapasztalatok szerint mindenütt igen népszerűek a sportpályák és sporteszközök. A fiatalok szívesen versenyeznek, míg az idősebb korosztály szintén szívesen sportol, de inkább versenyen kívül, saját társaságban, saját szabályok szerint.


A "Mozdulj Balaton" záró rendezvényére augusztus 23-án kerül sor Vonyarcvashegyen a Lidó strandon, ahol a mozgalomba benevezett 33 település csapata méri össze erejét különböző sportágakban. A rendezvény részeként idén először tartják meg a Balatoni Területfejlesztők Első Sporttalálkozóját, amelyen a Nyugat-, a Dél-, a Közép - Dunántúli, valamint a balatoni területfejlesztő szakemberek mérik össze sporterejüket.


Ebben az évben csatlakozott a Mozdulj-programsorozathoz a Velencei-tó is. Hat strandján és két további helyszínen a 9 hétvégén 2500 sportolni vágyó regisztráltatta magát a nyár eddigi szombati napjain, ami igen jó kezdeti eredmények számít Bartsch János szerint. Hozzátette, a tapasztalataik szerint a Velencei-tó strandjainál jóval kevesebb a strandoló, mint a Balatonnál, és szinte alig találkozni külföldivel.


A Mozdulj Balaton költségeihez a Balaton Fejlesztési Tanács 10 millió forinttal, az önkormányzati tárca 6,5 millió forinttal és a csatlakozott önkormányzatok 2,4 millió forinttal-, a Mozdulj Velencei-tó költségeihez az önkormányzati tárca 9 millió forinttal, az önkormányzatok pedig 1,6 millió forinttal járultak hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását