2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az Év Adományozója, az Év Civil Szervezete

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány tizenharmadik alkalommal indítja el Díj programját, amelynek célja, hogy jutalmazza az adakozásban élenjáró gazdasági szervezeteket és magánszemélyeket, illetve azokat a civil szervezeteket, amelyek pél
2008. július 30. szerda 17:17 - Hírextra
A pozitív példák bemutatásával nem titkolt cél az adományozásba vetett bizalom visszaállítása is. A díjátadó kitűnő lehetőség erre, hiszen bemutatja: a civil társadalom döntő többsége botrányoktól mentesen, átláthatóan, ellenőrizhetően dolgozik - tudatta az MTI-vel a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is három - az ÉV Egyéni Adományozója, az Év Vállalati Adományozója és az Év Civil Szervezete - kategóriában osztanak díjakat.

Az elismerések eszmei értékűek, a társadalmi felelősségvállalás részeként, a kiemelkedő adományozási példák elismeréséül szolgálnak. Egyedül az Év Civil Szervezetét jutalmazzák egymillió forinttal

A Díjra mindhárom kategóriában rövid indoklás kíséretében lehet jelölni a www.adhat.hu/dij oldalon keresztül, vagy az 1/315 3366-os faxszámon. A jelöléseket 2008. augusztus 20-ig fogadja a NIOK Alapítvány. A jelöltek közül az alapítvány társadalmi felelősségvállalásban jártas szakembereiből és üzletembereiből álló kuratórium és a korábbi díjazottak választják ki a győzteseket.

A NIOK Alapítvány szerint az elmúlt években Magyarországon az adományozói kultúra jelentős mértékben fejlődött, bár még mindig jócskán elmarad a nyugat-európai átlagtól. A sikeres egyszázalék-kampányok és a civil szervezetek magas szintű szakmai munkájának köszönhetően egyre többen érzik fontosnak, hogy közhasznú ügyeket támogassanak.

Már számos nagyvállalat és magánszemély bizonyította, hogy adományozásukkal egy-egy számukra fontos témakörrel foglakozó kezdeményezés, civil szervezet vagy intézmény kiemelkedő teljesítményt képes elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását