2024. május 6. - Ivett, Frida

Békéscsabai központtal működik tovább az Alföldi Tudományos Intézet

Kecskemétről Békéscsabára kerül a MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetének (ATI) központja - derült ki az intézet által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményéből.
2008. augusztus 22. péntek 20:29 - Hírextra

A három dél-alföldi megye városaiban osztályokat működtető intézet alapvető tudományos feladata az Alföld - az egyik legsajátosabb magyar nagyrégió - átfogó területi kutatása. Az ATI vezetésére szeptember elsejétől Nagy Gábor tudományos főmunkatársat, a földrajztudomány kandidátusát nevezték ki. Az új vezető egy évtizede Békéscsabán dolgozik és a modern térformáló erők kutatásában elért eredményei iránt élénk nemzetközi érdeklődés mutatkozik. Nagy Gábor emellett a régió felsőoktatási intézményeiben tart kurzusokat, több nemzetközi tudományos szervezet tagja és rendszeres előadója.


Az új irányító centrum jelenléte Békéscsaba tudományos életének ismertségét erősítheti. Még ebben az évben például október elején rendezik meg Gyulán a második kelet-közép-európai nemzetközi regionális kutatási szemináriumot, november végén pedig Békéscsabán a negyedik Alföld-kongresszust,

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását