2024. március 29. - Auguszta

A polgármester, aki nem veszi fel a fizetését

Augusztustól nem veszi fel járandóságát Vasas Zsuzsa, Szászberek polgármestere az önkormányzatnál kialakult nehéz pénzügyi helyzet miatt.
2009. szeptember 1. kedd 09:26 - HírExtra
A településvezető azt követően döntött így, amikor a költségvetés áttekintése után kiderült, hogy mintegy 9 millió forintnyi kifizetetlen számlájuk halmozódott fel. Ez pedig igen jelentős tétel, miután egy évben 300 millió forint körüli összegből gazdálkodhat a település - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban.

Az önkormányzat egyéb támogatás címén kapott 5 millió forintot, de így is kénytelenek voltak két ingatlant eladni a számlák kifizetéséért. Az anyagi gondok oka pedig az, hogy az év elején számolt bevételek közül nem mindegyik érkezett be.

Mint a lap megírta, a polgármesteri fizetés visszatartásával 2,5 millió forintot takarítanak meg az idén. Vasas Zsuzsa egyébként rendelkezik más jövedelemmel. Szászberek pénzügyi egyensúlyáért emellett az intézményekben megszüntették a cafetéria juttatást, a pedagógusoknak nem fizetnek túlórát. A képviselők pedig már korábban, a megválasztásuk után lemondtak tiszteletdíjukról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 1. 10:53
Nekem is volna néhány ötletem, hogy kik ne vegyék fel havi járandóságukat. A probléma csupán az, hogy ezeknek túl vastag bőr van a képükön...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását