2024. május 17. - Paszkál

Jön a digitális tábla

Október közepéig véleményezhetik az iskolák a digitális táblák beszerzéséről szóló tervet, amely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján érhető el - írta a szerdai Népszabadság.
2007. október 3. szerda 08:53 - Hírextra

A lap arra is felhívja azonban a figyelmet, hogy az interaktív táblák beszerzését is segítő "Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése" című pályázat előzetes dokumentációjában egyelőre nem szerepelnek az iskolák által megpályázható eszközök pontosabb műszaki paraméterei.

Annyi biztos: a pályázat keretében kizárólag a kancellária szakszerve, a központi szolgáltatási főosztály által lefolytatott közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott eszközök szerezhetők be. A közbeszerzést várhatóan október végén-november elején írják ki. A mostani dokumentum arról szól: mit kell tenniük azoknak az intézményeknek, amelyek ilyen táblát szeretnének használni - olvasható a cikkben.

A lap emlékezetet arra, hogy a tervek szerint 2008. március 31-ig mintegy nyolcezer intézmény pályázhat fejenként fél- és ötvenmillió forint közötti keret erejéig számítógépek, wifi hálózati elemek, interaktív táblák, projektorok és kiszolgálóeszközök beszerzésére. A teljes keretösszeg 24,2 milliárd forint lesz - ebből az előzetes információk szerint 11 milliárd jut a digitális táblákra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását