2024. május 2. - Zsigmond

Tussal és poénokkal nyitottuk a napot

Nem ez az olimpia legintenzívebb napja, az biztos. Mi magyarok is csak négy sportágban szurkolhatunk sportolóinknak, akik közül valaki már ki is esett, valaki viszont poénokkal nyitotta a napot. Asztalitenisz, birkózás, aztán persze kajak-kenu és egy érde
2008. augusztus 20. szerda 05:45 - Gedei Szilárd
Mi jut eszükbe Litvániáról? A kosárlabda? Nagyon helyes. A fővárosa, Vilnius? Az sem rossz. Vagy a zöld-sárga mint nemzeti színösszetétel? Kiváló. Esetleg Ruta Paskauskeine?

Eddig miénk a több poén

Tóth Krisztának ma reggel biztos ez utóbbi, Ruta kisasszony ugyanis egy asztaliteniszező, a kicsi, de annál büszkébb sportnemzet első számú pingpongosa. Persze Tóth meg a mi élversenyzőnk, úgyhogy nem is igazán várhattunk mást tőle, mint hogy jusson túl az egyébként igen szemrevaló balti lányon.

S ha már elvártuk, meg is cselekedte, amit megkövetelt tőle Téglás Péter kapitány és ugyan az első játszmát odaadta a litván lánynak (8-11), aztán viszont nem törődve azzal, hogy a tűzijáték csak magyar idő szerint is este lesz majd, zsinórban behúzott három szettet (11-5, 11-8, 11-6) és a kiesés szélére taszította a litván kedvencet. Paskauskeine viszont olyan, mint a nemzete, amely Európa széléről is vissza-visszatér, és egész jó játékkal visszajött 3-3-ra (4-11, 6-11). Ekkor már kezdtünk aggódni, hiszen már-már úgy tűnt, teljesen szétesik Kriszta játéka, de korai volt még őt félteni.

Nem véletlenül Európa-klasszis (sőt, nekünk világklasszis!) a magyar asztalitenisz legrutinosabb szereplője, úgy összekapta magát, hogy nem is engedélyezett három poénnál többet a döntő játszmában a litvánnak (11-3).

Néhol remek játék után várhatja tehát a következő kört Tóth Krisztina a nők egyéni asztalitenisz küzdelmeiben, ahol persze a legfőbb kérdés, hogy meddig lehet elkerülni az ázsiaiakat. Papíron az Ázsiával való ütközés még várat magára. Papíron. Következő körös amerikai ellenfelét ugyanis úgy hívják: Wang Chen…

Erre a meccsre magyar idő szerint délben kerül sor, ma pedig még Póta Georgina is bemutatkozik a versenyben magyar idő szerint hatkor a csah Dana Hadacová ellen, szintén hasonló célokkal. Ráadásul Jakab Lános is folytathatja a tegnap megkezdett menetelését a német Csristian Süss ellen a férfiak küzdelmeiben.

A nagy fogyás után kiesés

Nem járt ilyen jól a Hatos Gábor sérülése miatt Pekingbe hívott Veréb István az amerikai Ben Askrennel szemben a szabadfogású birkózók 74 kilós súlycsoportjában. Az ember persze nyilván örül a lehetőségnek, ha az olimpia kellős közepén felhívják, hogy menjen gyorsan Pekingbe, mert be kell ugrania. Az azonban már kicsit kellemetlenebb, ha az ember 74 kiló helyett 86-ot nyom. Birkózóéknál ugyanis ilyenkor következik a fogyasztás, amiről csak annyit: néhány nap alatt kellett szegénynek 12 kilót úgy ledobnia, hogy se az erőnlétével, se az izmaival ne történjen semmi csúnyaság. Szinte lehetetlen.

Talán ennek is köszönhető, hogy a magyar fiúnak az első menet sikerült jobban, ahol mondhatni simán nyert 2-0-ra. Aztán azonban az amerikai visszaadta neki azt a két pontot és egy kis kamatot is: szorította, szorította a magyar srácot, aminek sajnos tus lett a vége.

Marad tehát a szokásos reménykedés (annyit csináltuk már ezt ezen az olimpián nehézatlétáink kapcsán), hogy Askren ugyan menjen már tovább, s vigye Verébet a vigaszágra.

A tegnapi nap eseményeinek összefoglalóját itt olvashatja.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását