2024. április 25. - Márk

Póta is kiesett

Tóth Krisztina után Póta Georgina, az utolsó, még állva maradt magyar is búcsúzott a további küzdelmektől a pekingi olimpia asztalitenisz-tornáján, miután a 16 közé jutásért rendezett találkozón sima vereséget szenvedett a harmadik helyen kiemelt kínai Va
2008. augusztus 20. szerda 14:59 - Hírextra
Eredmény:
női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Vang Nan (kínai, 3.)-Póta Georgina 4-0 (6, 7, 6, 2)

A rózsaszín mezben játszó magyar aligha látta hasonló színben a világot, amikor a sorsolás után megtudta, hogy a viadal ezen szakaszában a négyszeres olimpiai bajnok, Sydneyben egyesben és párosban, Athénban párosban, most Pekingben pedig csapatban diadalmaskodó, nem mellesleg 15-szörös világbajnok kínai klasszis vár majd rá. Balszerencséjével kapcsolatban Póta előzetesen viccesen azt mondta: jobban örült volna egy olyan ellenfélnek, aki ellen pontokat tud nyerni.

A találkozó - ha nem is teljes mértékben, de - igazolta az előzetes várakozásokat, hiszen ugyan az ötkarikás újonc magyar asztaliteniszező nyert összesen 21 labdamenetet, játszmanyerésre egy pillanatig sem volt esélye. A világranglista ötödik helyét elfoglaló, balkezes kínai mindössze 23 perc alatt, könnyedén nyert.

Pótának a másik oldalról villámgyorsan visszapattanó labdák mellett a körülményekkel is meg kellett küzdenie, a közönség ugyanis a labdamenetek között ütemesen buzdította kedvencét és minden, általa megnyert poént hatalmas üdvrivalgással fogadott.

"Szerettem volna szettet nyerni, de sajnos nem sikerült, emiatt egy kicsit el vagyok kenődve. Persze nem adom fel, megpróbálok a jövőben úgy készülni, hogy a kínaiak ellen is legyen esélyem. Jó lett volna bejutni a 16 közé, lehetett volna egy kicsivel jobb a sorsolásom, de hát el kell fogadni, hogy ez most így történt" - mondta szerepléséről Póta.

"Abszolút érvényesült a papírforma, az ellenfél a világ egyik legjobb játékosa, tehát várható volt, hogy ez lesz. Gina játszott már ennél szorosabb meccset is Vanggal, s most is volt egy-két szép poénja, de sajnos csak ennyi" - értékelt Téglás Péter szövetségi kapitány.

korábban:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta-Dana Hadacova (cseh) 4-3 (3, -8, 6, -12, -4, 10, 10)
Tóth Krisztina-Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)
női egyes, 3. forduló:
Wang Chen (amerikai, 14.)-Tóth 4-1 (7, 7, 6, -11, 2)
férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Christian Süss (német)-Jakab János 4-1 (7, -4, 8, 8, 8)


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását