2024. május 7. - Gizella

Pénteken megtörhet az átok

Elkerülhetetlenül érkezni fognak a magyar érmek, köztük megalapozott remények szerint aranyak is a pekingi olimpia pénteki versenynapján, amikor is kajak-kenuban 6, összesen pedig 21 számban hirdetnek győztest.
2008. augusztus 20. szerda 18:23 - Hírextra
A magyarok sikersportjában az 1000 méter mind a hat döntőjében van kiért izgulni: a női négyeseknél Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Janics Natasa vág neki a távnak győzelmi eséllyel, s hasonlóképpen felfokozott várakozás előzi meg a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor alkotta kajak kettes, illetve a kenu egyesben próbálkozó Vajda Attila szereplését. Kolonics Györgyért is versenyez a kenu kettesek fináléjában új társával, Kiss Tamással Kozmann György, s lehet még szorítani a férfi kajakosok közül Benkő Zoltánért, valamint a Sík Márton, Vereckei Ákos, Beé István, Bozsik Gábor összetételű négyesért.

Férfi vízilabdában a döntőbe jutás a tét a magyar-montenegrói összecsapáson. Az olimpiai bajnoki címet védő Kemény Dénes-legénység és a friss Európa-bajnok délszláv alakulat Pekingben a csoportmérkőzések nyitányán már találkozott, akkor 10-10-es döntetlen született, most viszont döntésre kell vinni a dolgot. Benedek Tiborék és megannyi hívük bizakodva várják az elődöntős csatát, s ha a társaság úgy játszik, ahogy tud, Sydney és Athén után Pekingben is ott lehet az ötkarikás pólótorna aranymeccsén.

Öttusában ezen a napon a nők viaskodnak, és a mezőnyben két magyar is szerencsét próbál. A címvédő, amellett világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsa fellépése elé különösen nagy várakozással tekint a magyar tábor, míg az olimpiai újonc Gyenesei Leila kellemes meglepetést szerezhet.
Atlétikában a tízpróbázó Zsivoczky Attila folytatja szereplését, pénteken újabb öt szám vár rá, míg Czukor Zoltán az 50 kilométeres gyaloglásban igyekszik minél előrébb végezni.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását