2024. április 29. - Péter

Orosz vagy Ferenczi lehet a vezető ék

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több kulcsjátékosára sem számíthat a szerdai, szlovénok elleni barátságos mérkőzésen.
2008. március 24. hétfő 14:25 - Hírextra
"Mindig azt mondtam, hogy egy válogatott nem lehet tartalékos, nekünk most mégis több problémával kell megküzdenünk, hiszen nincs itt Gera Zoltán és Löw Zsolt, valamint Hajnal Tamás és Halmosi Péter kidőlt a sorból" – nyilatkozta Várhidi a hétfői sajtótájékoztatón.

Az említett futballisták hiányában a szakember mindössze három támadó szellemű középpályással, Huszti Szabolccsal, Dzsudzsák Balázzsal és Buzsáky Ákossal számolhat a szerdai összecsapáson, így valószínűleg mindhárman a kezdőcsapatban kapnak helyet, miután a tréner továbbra is az úgynevezett „vezető ékes” rendszernek szavaz bizalmat. Ezen a poszton várhatóan egy olyan játékos kap majd lehetőséget, aki a Várhidi-érában még nem lépett pályára a válogatottban: Orosz Péter, az osztrák Innsbruck támadója és Ferenczi István, az angol másodosztályú Barnsley-val FA Kupa elődöntőbe jutott csatára jöhet szóba.

"Sajnos, a centereink nem tudnak sokat játszani a saját csapatukban, Orosz Peti viszont meghatározó ember az Innsbruckban és rendszeresen gólokat lő. Őt, akárcsak Ferenczi Pistát, fel kell készíteni az esetleges vezető ék szerepére" – mondta a szövetségi kapitány.

A szerdai találkozón – amelyen Gera és Hajnal távollétében Juhász Roland viseli majd a csapatkapitányi karszalagot – minden bizonnyal lehetőséget kap az angol második vonalban rendszeresen jó teljesítményt nyújtó Tímár Krisztián is, aki először lehet válogatott.

Az együttes a mérkőzés kezdetéig Hévízen készül fel, hétfőn 16:45 órakor Andráshidán edz, mivel a ZTE Aréna talaja az elmúlt napok esőzéseitől felázott.

A sajtótájékoztatón bejelentették: az MLSZ megállapodást kötött a Mahatma Gandhi emberjogi szervezettel, hogy közösen űzzék ki a stadionokból a rasszizmust. Az erről szóló szerződést Gibril Deen elnök írta alá az emberjogi szervezet részéről. Első lépésként a szerdai összecsapáson a rasszizmus ellen felszólító pólóban futnak ki a játékosok a gyepe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását