2024. május 29. - Magdolna

Egyre többen nézik a focit

Jelentősen nőtt az elmúlt évhez képest a labdarúgó NBI-es mérkőzésekre kilátogatók száma. Az idény első mérkőzéseit átlagosan háromezren izgulják végig a helyszíneken, ami csaknem hatszázzal több, mint tavaly - derült ki a European Football Statistics fel
2007. szeptember 28. péntek 09:25 - Hírextra
A legtöbben a Zalaegerszeg mérkőzéseire kíváncsiak - csaknem ötezren meccsenként - míg a legnagyobb javulást a Honvéd könyvelheti el. A budapesti alakulatot több mint 80 százalékkal több szurkoló buzdítja hétről hétre, átlagosan 3800-an voltak kint az első meccseken. A növekvő érdeklődés nem meglepő, ugyanis a George Hemingway által alig másfél éve megvásárolt klub óriási változásokon esett át. A stadiont mintegy 600 millió forintból felújították, vezetik a tabellát és Magyarországon elsőként - az MLSZ jóváhagyásával - lebonthatják a pályát a szurkolóktól elválasztó kerítést is.

A további nézőszám emelkedés anyagilag is jól jönne a hazai egyesületeknek, ugyanis míg az európai elit bajnokságokban a költségvetés 40-45 százalékát teszi ki a jegybevétel, addig ez Magyarországon mindössze 2-3 százalék. A nagyobb érdeklődés esetén ráadásul a kedvezőbb közvetítési és szponzori szerződéseket is könnyebb megkötni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását