2024. április 26. - Ervin

Jakabnak nem sikerült

Jakab János öt szettben kikapott a német Christian Süsstől, s így a legjobb 48 között búcsúzott egyesben a pekingi ötkarikás játékok férfi asztalitenisz tornáján.
2008. augusztus 20. szerda 09:05 - Hírextra
Az élete első olimpiáján szereplő magyar játékos bravúrral jutott el a második fordulóig, kedden ugyanis 0-3-ról fordítva verte 4-3-ra az esélyesebb francia Patrick Chilát.
Eredmény:
férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Christian Süss (német)-Jakab János 4-1 (7, -4, 8, 8, 8)

A Chila elleni meccshez hasonlóan ebben a párharcban sem a következő szezontól a francia Levallois Sporting Clubnál szereplő, BVSC-s Jakab számított esélyesnek. A külseje alapján a pingpong Boris Beckerjének nevezett, 23 esztendős rivális ugyanis egyrészt 40. helyével jóval előkelőbb pozíciót foglal el a világranglistán - a magyar jelenleg a 96. -, másrészt dicsőséglistája is jóval gazdagabb: párosban és csapatban Európa-bajnok, utóbbi számban vb-második és itt, Pekingben is ezüstéremig jutott társaival.

Az első szett a papírformának megfelelően pillanatok alatt Süssé lett, a folytatásban azonban úgy tűnt, használtak Harczi Zsolt szövetségi kapitány tanácsai, a 22 éves Jakab ugyanis magára talált, és - részben a rivális hibáit is kihasználva - magabiztosan menetelt a játszmalabdákig, amelyekből már az elsőt kihasználta, ezzel egyenlített.

A harmadik felvonás aztán már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, bár mindig a német vezetett, aki nem igazán hagyta támadni a magyart, s második szettlabdáját értékesítve újból előnybe került. A folytatás is hasonló forgatókönyv szerint zajlott: Jakab csak futott az eredmény után, Süss pedig biztos kézzel gyűjtögette a pontokat, és szerezte meg az újabb játszmát, 3-1-es vezetéshez jutva.

A következő - és mint később kiderült, utolsó - szettben is az ellenfél akarata érvényesült, 2-4-nél hiába kért időt Harczi, tanítványa erejéből a folytatásban is csak a szépítésre futotta, Süss pedig 10-5-nél meccslabdákhoz jutott. Az első hármat még elpuskázta, a negyedik azonban bejött, így ő jutott - teljesen megérdemelten - a következő körbe.

"Sajnos, nem éreztem úgy, hogy lenne esélyem nyerni. Ezért csalódott vagyok, mert úgy keltem fel, hogy egy bravúros teljesítménnyel én nyerek - mondta Jakab. - Süss abban vert meg, amiben lehetett volna esélyem, a gyors, aggresszív játékban. Összességében elégedett vagyok, sok értékes tapasztalatot szereztem az olimpián."

korábban:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina-Dana Hadacova (cseh) 4-3 (3, -8, 6, -12, -4, 10, 10)
Tóth Krisztina-Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)
később:
női egyes, 3. forduló:
10 (18) Tóth-Wang Chen (amerikai, 14.)
14 (20) Póta-Vang Nan (Wang Nan, kínai)


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását