2024. március 29. - Auguszta

Köszönő szemétkosarak

Megköszönik az utcai szemétkosarak Helsinkiben, ha valaki hulladékkal tiszteli meg őket - de nem is akárhogyan, hanem valamelyik finn híresség hangján.
2008. augusztus 20. szerda 09:01 - Hírextra
A kezdeményezés keretében négy, különben minden tekintetben szokásos megjelenésű utcai szemétkosarat szerelnek fel a berendezéssel augusztus 22-től szeptember végéig a finn főváros központjában. Egy detektor észleli majd, hogy szemetet dobtak a tartóba, és azonnal működésbe hozza az előre felvett, fővárosi vezető vagy finn celeb hangján megszólaló köszönetet sugárzó hangszórót.

"Mindig kutatunk ötletek után, hogy miként tehetnénk még tisztábbá városunkat - ez pedig pompás és szórakoztató ötlet" - mondta az AFP-nek Alina Numi, a projekt egyik illetékese, Juissi Pajunen, Helsinki polgármestere pedig egyenesen a becsületes szemételhelyezőhöz fordul: "Nagyszerű, hogy így vigyázol a városra!"

A köszönő kukák más európai városokban, például Berlinben már szép sikereket arattak. A finn fővárosban a kisérleti időszakban változó helyszíneken állítják fel őket egy-egy hétre, abban a reményben, hogy az emberek már csak azért is a szemétkosarat használják, mert kíváncsiak, köszöni-e szépen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását