2024. május 2. - Zsigmond

Pest megye több pénzt szeretne belterületi útfelújításra

A kormány Budapestnek ötször több pénzt különített el belterületi útfelújításra, mint a vele Közép-Magyarországi Régiót alkotó Pest megyének, e hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó nyílt levelet juttatott el a Pest megyei közgyűlése fideszes elnök
2008. augusztus 19. kedd 10:23 - Hírextra
A Szűcs Lajos által aláírt dokumentum leszögezi: amíg a fővárosi és a kerületi önkormányzatok 2,7 milliárd forintot kaptak útfelújításra, addig a megye 187 települése e célra mindössze 528 millió forintot könyvelhet el.

Holott a megyében 1,3 millióan élnek, Budapest lakossága ennél csupán 300 ezerrel több. A megye lélekszáma folyamatosan gyarapodik, a fővárosból is évente több tízezren költöznek ki a környező településekre, ami a helyi önkormányzatok terheit növeli, mert az infrastruktúra fejlesztése nehezen követi a létszám emelkedését. Így a belterületi utakra is több pénzre lenne szükség.

Ugyanakkor - a nyílt levél állítása szerint - a főváros és kerületei a nekik juttatott keretösszeg egy részét még csak fel sem használták.

A nyílt levél azt is megemlíti, hogy a közgyűlés elnöke az elmúlt évben elküldte a GKM részére 100 Pest megyei település belterületi utakkal kapcsolatos felújítási igényét, ami összességében több mint 15 milliárd forintról szólt. Most az illetékes tárcának is eljuttatott nyílt levélben a közgyűlés elnöke arra kéri a döntéshozókat, hogy legalább azt az összeget adják át a Pest megyei településeknek, amelyet az idén a főváros nem tudott felhasználni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását