2024. április 26. - Ervin

A KDNP is bólint az ÁSZ-re

Latorcai János (KDNP) közölte: támogatják a jelentést, ami korrekt és magas színvonalú. Mint mondta, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2007-ben is kiváló munkát végzett. Az ellenzéki képviselő elfogadhatatlannak tartotta, hogy a kormány bármilyen módon megprób
2008. május 14. szerda 17:00 - Hírextra

Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ÁSZ ajánlásai és tapasztalatai alapján átfogó törvénymódosítások évek óta nem kerültek az Országgyűlés elé.

A kereszténydemokrata képviselő hiánypótlónak nevezte az intézmény által készített makrogazdasági elemzést, amelynek megállapításai "sajnálatosan bejöttek", mégsem vette figyelembe a kormányzat. Megjegyezte, így a költségvetési tervezés sem megalapozott.

Latorcai János szomorúnak nevezte az ÁSZ azon megállapítását, hogy az ismétlődő, évközi kormányzati struktúraváltások nem szolgálták a közpénzek felhasználásnak nyomon követhetőségét és átláthatóságát. Szerinte rontja az ország növekedési esélyeit, hogy az uniós források felhasználásának mértéke és üteme elmaradt a korábban tervezettől, szervezési és eljárástechnikai hibák miatt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentés alapján az önkormányzati rendszer egésze megérett egy valódi reformra, mert ott egyre nagyobb mértékben összpontosulnak a magyar államháztartás fiskális kockázatai. Úgy látta, jobban előkészített közpénzügyi reformra van szükség.
Gegesy Ferenc (SZDSZ) is színvonalasnak nevezte az ÁSZ munkáját és frakciója nevében támogatásáról biztosította a jelentés elfogadását. Kiemelte: nagyon fontos az a megállapítás, hogy a foglalkoztatási helyzet alakulásában a források eredményes hasznosulását a makrogazdasági mutatók nem igazolják vissza.

Arról is beszélt, hogy a jelentés szerint az ellátórendszerekre fordított kiadások 2007-ben is növekedtek és felgyorsult az önkormányzatok eladósodása. Mint mondta, egyetért azzal, hogy ezeken a területen reformokra van szükség, de ez már évek óta így van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását