2024. április 28. - Valéria

Vajda Attila középfutamba jutott

Vajda Attila kenus 500 méteren bejutott a csütörtöki középfutamba a pekingi olimpián, miután negyedik lett az előfutamában.A Démász-Szeged 25 éves klasszisa 1000 méteren egyből a pénteki fináléba került.
2008. augusztus 19. kedd 10:16 - Hírextra
A hosszabb távon vb-címvédő és idei szereplése alapján favorit szegedi klasszis fél kilométeren is a dobogóra pályázik, de így vannak ezzel többen is a mezőnyből, s az első pályán máris megkapott belőlük hármat, az Athénban második, aktuális világbajnok spanyol David Calt, az ukránok menőjét, Jurij Csebant, valamint a román Florin Mironcicot.

A magyar kenus nem nagyon erőlködött, hogy megszerezze az egyetlen, továbbjutást érő helyet, a futamot végül nagy küzdelemben Cal nyerte Mironcic és Cseban előtt, Vadja pedig - aki így csütörtökön javíthat - negyedik lett.

"A rajtomat nagyon elrontottam, ezen valamit változtatni kell. Úgy érzem, van keresnivalóm, de jobban kell elindulnom. Ha táv közben a mainál előrébb vagyok, akkor lelkileg megtörhetem egyik-másik ellenfelemet.

Most is úgy vágtam neki a versenynek, hogy megpróbálom megnyerni, de ez az eleje miatt nem sikerült, ennek ellenére azért igyekeztem letesztelni magam. Ilyen melegben nagyon nehéz lapátolni, a múlt héten egészen más volt az időjárás, most viszont már a rajtnál nagyon izzadok és alig kapok levegőt" - értékelte teljesítményét a partraszállást követően a magyar versenyző.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni:
http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását