2024. április 29. - Péter

Női vízilabda, elődöntő: holland-magyar 8-7, vége

A magyar női vízilabda-válogatott a harmadik helyért játszhat Ausztrália együttesével a pekingi olimpián, miután a keddi elődöntőben 8-7-re kikapott a holland csapattól.
2008. augusztus 19. kedd 10:39 - Hírextra
eredmény, elődöntő:
Hollandia-Magyarország 8-7 (1-2, 3-1, 3-3, 1-1)

Peking, 700 néző
Magyarország:
Sós Ildikó - Szremkó Krisztina, Stieber Mercedes, Takács Orsolya, Drávucz Rita 2, Pelle Anikó 3, Valkai Ágnes
Csere: Kisteleki Dóra, Zantleitner Krisztina, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes 2, Györe Anett
A holland góldobók: Van Belkum 3, Van Den Ham 3, Sijbring 1, Cabout 1

A magyar tábor a vízilabdacsarnokban is teljes létszámban buzdította kedvenceit, miután alig néhány perc alatt mindenki átért a szomszédos kézilabda-mérkőzésről, ahol sikeresen kiszurkolta a diadalt. A múlt hétfői csoportmeccs is jó ómennek ígérkezett a hollandok ellen, az ugyanis 11-9-es magyar sikert hozott.

A csoportelsőként közvetlenül a négy közé jutott együttes Drávucz és Primász találataival 2-1-re nyerte a nyitónegyedet, ám a folytatásban fordult a kocka: Van Belkum kétszer is mattolta Horváthot, ráadásul a Godova-csapat csak egy gólt hozott össze a második 8 percben, így a félidőben 3-4 volt az állás.

A nagyszünet után Primász gyorsan egyenlített, ám Cabout, majd Van Belkum harmadik bombájával ismét a túloldalon volt az előny. Pelle duplázott, így sikerült döntetlenre hozni a harmadik etapot, ám az eredményjelzőn még ekkor is 6-7 állt "oda".

A zárófelvonás derekán a bírók által befújt sokadik támadószabálytalanság, majd egy emberhátrányból kapott gól megpecsételte az elöl gyámoltalanul próbálkozó magyarok sorsát, akik így a bronzéremért küzdhetnek csütörtökön, magyar idő szerint 11 órakor Ausztrália legjobbjaival.
Korábban, elődöntő:
Egyesült Államok-Ausztrália 9-8 (2-2, 2-2, 4-1, 1-3)


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását