2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Megemelik az iskolafelújítási keretet

A kormány az eredetileg tervezettnél negyven százalékkal több pénzt biztosít az iskolák felújítására; ezt a döntést várhatóan jövő héten jelenti be a kormányfő - tudta meg a Népszabadság.
2008. augusztus 19. kedd 06:45 - Hírextra
Az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafelújítási programja kezdődhet meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, ha a kormánydöntéssel megemelik az ilyen célra még az év elején meghirdetett keretösszeget. A lap szerint a nemzeti iskolafelújítási program bejelentésére várhatóan a jövő héten, és miniszterelnöki szinten kerülhet sor.

A keretösszeg megemeléséről várhatóan azért dönt a kormány, mert a beérkezett, több mint 1400 pályázatból 1100-nál több az olyan, amely megfelelt minden formai követelménynek, több száz pedig oktatásszakmai szempontból is támogatásra érdemesnek bizonyult.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez közeli forrásaink szerint az eljárás éppen a visszaélési kísérletek kiszűrése érdekében nyúlt néhány hónapnyival hosszabbra az eredetileg tervezettnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását