2024. április 23. - Béla

Fidesz: drasztikus visszaesés az építőiparban

A Fidesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és a kormányt rossz gazdaságpolitikáját teszi felelőssé azért, hogy a legfrissebb építőipari statisztikai adatok 9 százalékos visszaesést mutatnak a tavalyi értékhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
2008. augusztus 19. kedd 13:27 - Hírextra
A KSH szerint az építőipari termelés volumene 2008 júniusában kiigazítatlan adatok szerint 8,1 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 9 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Az év első hat hónapjában a termelés 10,7 százalékkal maradt el a 2007. azonos időszakitól.

A KSH adatai szerint a termelés júniusi visszaesése mindegyik építményfőcsoportnál megfigyelhető volt. Az épületek építésének volumene 9,2 százalékkal, az egyéb építmények építéséé 6,6 százalékkal csökkent 2007 júniusához mérten. A termelés visszaesése mindkét építménycsoportban a legnagyobb szervezetek körében volt jelentős.

Mádi László szerint ezek a statisztikai adatok arról számolnak be, hogy a Gyurcsány-kormány képtelen megállítani a magyar gazdaság folyamatos lemaradását. "A beruházásokat visszafogó, sarcolásra leegyszerűsített gazdaságpolitika Magyarországot a régió éllovasából a sereghajtók közé juttatta" - írta a képviselő, aki szerint Gyurcsány Ferenc a hibás az embereket és a vállalkozásokat tétlenségre kényszerítő, válságba vezető kormányzásért.

A fideszes politikus úgy vélte, hogy az építőipari termelés "drasztikus visszaesése" hű tükre a magyar gazdaság "nyomorúságos állapotának", és egyben azt is jelzi, hogy a közeljövő sem adhat bizakodásra okot.

Az ellenzéki képviselő szerint Gyurcsány Ferenc kormánya évek óta "hazugságkampányt" folytat a beérkező uniós pénzekről, amelyek azonban vagy eltűnnek, vagy meg sem érkeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását