2024. április 19. - Emma

Bekeményít a BKV

Újabb vonalon, a 40-es buszjáraton vezeti be a BKV július elsejétől az első ajtós felszállási rendszert - közölte a közlekedési társaság kedden az MTI-vel.
2009. június 30. kedd 09:53 - HírExtra
A rendszer kiterjesztését azzal indokolják, hogy a BKV pozitív tapasztalatokat szerzett a júniusban öt járaton bevezetett módszerről.

Mint írták: a 87-87A, a 187 és a 141-141A járatokon tapasztalataik szerint már a bevezetés napjaiban kedvezően fogadták az utasok a változást. Szilágyi Károly, a BKV szóvivője korábban ezzel kapcsolatban azt mondta: a fizető utasok többsége már a busz érkezésekor elővette jegyét, bérletét, tőlük a BKV "abszolút pozitív" visszajelzést kapott, csak "a bliccelők részéről volt kritika".

A BKV az eladott jegyek számának növekedéséről számolt be, miközben kevesebb volt az utas - a társaság szerint azért, mert megszűnt a bliccelés.

Az új rendszer lényege, hogy csak az első ajtónál lehet a buszra felszállni, és meg kell mutatni a busz vezetőjének az érvényes jegyet vagy bérletet. Akinek nincs érvényes - júliustól 300 forintba kerülő - jegye, az a sofőrtől vásárolhat 400 forintért. A BKV szerint a rendszer ugyanakkor "utasbarát", mivel a babakocsisok és a mozgáskorlátozottak felszállhatnak a második ajtón is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2009. június 30. 11:41
Az száll fel érvényes bérlet vagy jegy nélkül aki csak akar, mert nincs sem ideje, sem lehetősége a buszvezetőnek a bliccelők kiszűrésere. Sokan a már sokadik alkalommal felmutatott jeggyel, érvényesítetlen bérlettel szálnak fel, vagy vannak akik tesznek az első ajtózásra és hátul, de a van aki elől felszállva sem mutat semmit a vezetőnek.
A vezető nem állhat le a megállóban vitatkozni, hogy jogosult-e valaki az utazásra vagy sem, mer a busznak haladni kell, már csak azért is mert alvállalkozóként ezért kapják a pénzüket. Ha a busz áll mert a vezető vitatkozik, akkor nem teljesülnek a kanyarok, a késések miatt sok lesz a panasz és ilyenkor a BKV kötbérezik, azaz nem fizet az alvállalkozónak.
Miközben a BKV sikerekről áradozik, szerintem totál csőd az egész rendszer aminek egyik oka, hogy eltűntek a vezető mellől a biztonsági örök, illetve nem szálnak fel út közben a volánnál alkalmazott módon ellenőrök.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását