2024. május 8. - Mihály

A szegénységbe született gyerekek hamarabb halnak

Azok a gyerekek, akik recessziós időkben jönnek világra, átlagosan tizenöt hónappal korábban halnak meg, mint akik jobb gazdasági körülmények közé születnek. Ennek fő oka, hogy nagyobb eséllyel esnek áldozatul szív- és érrendszeri megbetegedéseknek, írja
2008. augusztus 19. kedd 08:14 - Hírextra
A kutatók a születéskor fennálló gazdasági helyzet és a keringési megbetegedések kockázatának összefüggésének okaként az elégtelen gyerekkori táplálkozást és orvosi ellátást sorolták fel, valamint valószínűsíthetően a szülői házban uralkodó stresszt.


Az adatok 1900 körül született dán ikrektől származnak, mivel ez a csoport különösen jól reprezentált statisztikailag. Feltűnő volt a rossz időkben született ikrek egészségi állapota közti hasonlóság.
"Az a meglepő, hogy annak, ha valaki recessziós időkben születik, csupán hetven-nyolcvan évvel később lesz látható kihatása az egészségi állapotára" - mondta a kutatás vezetője, Gerard van den Berg.

"Eddig az életkorig nem lehet megállapítani feltűnő eltéréseket, a rák kockázata is hasonló. Ezt követően azonban jelentősen megnő az érintett csoport életveszélyes szív- és érrendszeri megbetegedésének esélye."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását