2024. május 3. - Tímea, Irma

A lányokra várva

Izgalmas napnak ígérkezik a mai: női vízilabdásainknak már a döntő a tét, kéziseink pedig a négy közé igyekeznek. Közben dübörög az atlétika, folyik a triatlon és hamarosan benépesül a kajak-kenu pálya is. Eljött végre a magyarok ideje?
2008. augusztus 19. kedd 08:21 - Gedei Szilárd
Van annak azért valami diszkrét bája, amikor a hölgyek egy náluk sokkal nagyobb gerelyt fognak marokra és mintha már a tapintásától is irtóznának elhajítják a lehető legmesszebbre.

A lányok magukat és a gerelyt dobálják

A legmesszebb pedig a mai selejtezőben 67.69-et jelentett a cseh Barbara Spotakovának. Érdekesség, hogy három német nő is bejutott a fináléba, tehát még mindig mondhatjuk. Hogy a germán atlétanők szinte verhetetlenek – de szinte csak a dobószámokban, másban nem igazán terem babér a számukra.

Aztán itt vagy egy ínyenceknek való párharc: távolugrásban, maradva a nőknél. A legnagyobb favoritnak kikiáltott orosz Tatjana Lebegyeva (670) és a selejtezőben legmesszebbre ugró amerikai Brittney Reese (687) között. Ráadásul olyan statisztákkal, mint Karolina Klüft és Ljudmila Blonszka – remek döntő lesz, mindenképpen érdemes megnézni.

Izgatott várakozás és idegbaj

Folyok az atlétika, dübörög a gyeplabda és a strandröplabdázók is térdig a homokban vannak, de minket valahogy ma inkább két vizes sport, a vízilabda és a kajak-kenu érdekel a legjobban.

Előbbi azért, mert nemsokára a döntőért játszik a női csapatunk Hollandia ellen és nem lehet erre mást mondani, mint hogy mi vagyunk az esélyesek, be kell jutni abba a fináléba. Készülnek is a lányok, csoportelsőként pedig illene legyőzni az egyszer már elpáholt németalföldi csapatot. Drávuczék magyar idő szerint kilenc óra negyvenkor csobbannak a Jingdong Uszoda vizébe, s reméljük nagyjából pedig egy óra múlva a hollandok koppannak egy nagyot, vagy zuhannak esetleg csak simán kikapnak tőlünk.

Délelőtt pedig kajak-kenu a Shunyi Kajak-kenu pályán. Ma az 500 méteres futamok selejtezőire kerül sor, a magyar csapat célja nagyjából ugyanaz, mint tegnap: továbbjutni mindenhonnan, lehetőleg egyből a döntőbe. Láthatjuk ma Vajda Attilát, Vereczkei Ákost és Kovács Katit egyéniben, a Kammerer-Kucsera párost, a Sáfrán testvéreket és a Janics-Kovács duót is. Nem semmi felhozatal, az biztos.

És hogy az idegbaj se kerüljön el minket ma, arról majd tesznek a női kéziseink. Görbiczék már a negyeddöntőnél járnak, amit a Románok ellen vívnak majd meg. Nem lesz egyszerű meccs, annyi szent és az is biztos, hogy a magyar csapat majd’ minden tagjának száz százalékos teljesítményt kell nyújtania, különben nincs esélyünk. Ők kezdenek egyébként előbb, magyar idő szerint nyolc óra tizenötkor. Nagyjából ehhez csak annyit lehet hozzátenni, hogy „Hajrá csajok!”.

Akik már elkezdték ma

Megvan a mai nap első magyar kiesője is, Szabó Nikolett a Madárfészekben próbált szerencsét és próbálta a gerelyét minél messzebb hajítani. De az a fránya sportszer csak nem akart úgy siklani a levegőben, ahogy azt mi szerettük volna, így a teljesített 57.15-tel esélye sem volt fiatal atlétanőnknek a továbbjutásra. Saját csoportjában a 12. lett, s még következik egy másik is.

Közben Kuttor Csaba küzd a triatlonosok mezőnyében egy jobb helyezésért – a társak erősségét figyelembe véve nagyjából az első 15 már annak számítana. Az elején nem is állt rosszul, az úszás után kilencedikként állt. Persze már az is nagy öröm a számunkra, hogy egyáltalán ott lehet, hiszen néhány hónapja még csak a harmadik számú tartalék cseppet sem hálás szerepét töltötte be. Aztán hogy, hogy nem, de pont három triatlonos kidőlt a mezőnyből, így SOS értesítették a mi Csabánkat és most ott teker a mezőnyben. Aztán meg majd fut.

A tegnapi nap eseményeinek összefoglalóját itt olvashatja.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását