2024. április 27. - Zita

Móvár és Kapuvár is befogadná a gumigyárat

Mosonmagyaróvár és Kapuvár is fogadná az indiai gumiabroncs gyárat - írta a Kisalföld hétfői száma. A lap emlékeztet: az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. a múlt héten bejelentette, más helyszínt keres 200 millió eurós beruházásához Magyaror
2008. augusztus 18. hétfő 10:25 - Hírextra
Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a lapnak nyilatkozva közölte: a város ipari parkjába beleillene olyan letelepedő is, mint az Apollo Tyres. A fejlesztés előtt álló ipari parkban fogadnák a zöldmezős letelepedéshez helyet kereső indiai gumiabroncs gyárat, ha szándékai megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak és illeszkednek a város rendezési tervébe.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e az esetleges letelepedés következményeként egészségkárosító környezetszennyezéstől, a polgármester azt válaszolta: máshol is működnek gumigyárak problémák nélkül - írta a Kisalföld.

Németh Csóka Gábor, Kapuvár alpolgármestere kijelentette: az ipartelepen elvileg van 47 hektár fejlesztésbe bevonható és 3 hektár azonnal felhasználható terület. Kapuvár nevét a Magyarországon befektetők keresésével, letelepítésével foglalkozó cégek - így az ITD Hungary - is nyilvántartják.
Az indiai cég az ITD Hungaryt, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséget bízta meg, hogy a tervek szerint 1.500 dolgozónak munkát adó gumiipari beruházásához új területet keressen.

Kapuvár az ITD illetékeseivel tartja a kapcsolatot, ám konkrétan ebben az ügyben a kapuvári önkormányzatot még nem keresték meg - mondta az alpolgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását