2024. április 26. - Ervin

Nem kívánatos a Gárda Szegeden

Nemkívánatos szervezetnek nyilvánította a Magyar Gárdát és társalakulatait Szegeden a csongrádi megyeszékhely közgyűlése pénteken elfogadott határozatában, a döntést, egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett, 31 képviselő támogatta.
2007. december 14. péntek 14:47 - Hírextra
A beterjesztő MDF-s önkormányzati képviselő azzal indokolta javaslatát, hogy a demokratikusan gondolkozó képviselőknek helyben is tenniük kell a gyűlöletkeltés, a kirekesztés és a félelemkeltés ellen.

Ványai Éva javaslata Dávid Ibolya, az MDF elnöke azon szerdai felhívásához csatlakozott, amelyben arra kérte Magyarország minden településének képviselő-testületét, hogy határozatban nyilvánítsák településükön nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát és társalakulatait.

Kohári Nándor fideszes képviselő módosító indítványában azt javasolta, a közgyűlés fejezze ki szolidaritását mindenkivel, aki a politikai indíttatású erőszak áldozata lett, így a 2006. október 23-i rendőri erőszak ártatlan elszenvedőivel, valamint nyilvánítsa a városban nemkívánatos személyiségnek Havas Szófiát az 1956-os forradalommal kapcsolatos kijelentései miatt.

Nagy Sándor alpolgármester (SZDSZ) szerint a Fidesz javaslata csupán azt a célt szolgálja, hogy "elmaszatolják" a kérdést, s ne kelljen elhatárolódni a Magyar Gárda tevékenységétől.
Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke közölte, az ellenzéki párt és a KDNP elutasítja a szélsőségeket, jöjjenek azok a politikai élet bármely oldaláról, ezért támogatják a határozattervezetet.

Botka László kijelentette, Szegeden országos viszonylatban is a legalacsonyabb mindenféle politikai szélsőség támogatottsága. Hangsúlyozta, ha kívülről támadás éri a demokráciát, a politikai élet szereplőinek, a szociáldemokratáktól kezdve a kereszténydemokratákig, "össze kell zárniuk".

A közgyűlés alatt a városháza dísztermében a karzaton jelen volt a Magyar Gárda több egyenruhát viselő tagja is, akik végighallgatták a vitát, majd a szavazást követően távoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását