2024. április 25. - Márk

Ki kell szűrni a visszaélőket

Eredményes volt a mozgáskorlátozottak parkolási kártyáival visszaélők kiszűrésére elrendelt akció; két hét alatt 81 ilyen jogsértést derítettek fel - mondta Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 18. hétfő 12:13 - Hírextra
Az elmúlt időszakban megszaporodtak a mozgáskorlátozottak parkolási kártyáival elkövetett visszaélések, ezért rendelt el átfogó akciót augusztus elején a visszaélések felderítése, visszaszorítására - közölte.

Az elmúlt két hétben több mint egy tucatnyi rendőr ellenőrizte a parkolási kártyákat, összesen 548 esetben intézkedtek. Az intézkedések többsége azt állapították meg, hogy nem történt visszaélés a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal.

Hetvenhét esetben szabálysértési feljelentést tettek a parkolóhely jogtalan használata miatt, illetve 28 alkalommal ugyanezen ok miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az ellenőrzés során négy esetben állapították meg, hogy visszaéltek a hozzátartozók rokkant igazolványával. Ellenük közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult eljárás.

Az akció eredményes volt - mondta a főkapitány, hozzátéve: a jövőben időről időre megismétlik az ellenőrzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását