2024. május 2. - Zsigmond

Jönnek az aranyhajók - kezdődik a kajak-kenu!

A mai napot sem kezdtük jól az atlétikai pályán, nem kell azonban sokat várni a fő aranyletéteményes sportág, a kajak-kenu magyarjainak bemutatkozására. Folyik a női triatlonverseny és asztaliteniszezőink is első fellépésükre várnak.
2008. augusztus 18. hétfő 05:15 - Gedei Szilárd
Nem kezdődött jól a nap magyar szempontból, Orbán Éva ugyanis nem jutott tovább a női kalapácsvetés selejtezőjéből. 65.41 méteres eredménye igazából semmire nem volt elég, nem hogy a döntőre – a selejtezőszint 71.50 méter volt. Ráadásul ezt már akkor kijelenthetjük, amikor még csak az A csoport dobásai értek véget, ugyanis roppant gyenge teljesítményével még a mezőny felének bemutatkozása után sincs a legjobb tizenkettőben.

Jönnek az aranyhajók

Nem kell azonban aggódni a magyarok rossz szereplése miatt tovább, ma ugyanis már olyan „márkanevek” mutatkoznak be a ma kezdődő kajak-kenu előfutamok során, melyek biztosítékok a sikerre. Vajda Attila a kenu egyesek 1000 méteres előfutamában fogja elkápráztatni a világot (reméljük), Kozmann György pedig Kiss Tamással együtt a párosoknál ugyanezen a távon. Maradva az ezer méternél, Kammerer Zoltán mutathatja majd meg párja, Kucsera Gábor oldalán, hogy nem csak zászlóvivőként számíthatunk rá (habár azt remekül csinálta…), hanem a Shunyi Kajak-kenu pályán is brillírozik majd. A nap egyetlen magyar érdekeltségű 500 méteres futamán pedig bemutatkozik a női kajak négyesünk is. A férfi kajak négyesünk pedig bebizonyíthatja, van legalább annyi esélye a jó szereplésre, mint lányok hasonló egységének ugyancsak ezer méteren. Férfi kajak egyesben pedig Benkő Zoltánnak lenghet a nézőtéren a magyar zászló, vagyis mit beszélek: magyar zászlók sokasága. Hiszen várhatóan ellepik majd honfitársaink a lelátókat és szorítanak majd a Kolonics György halála miatt lelkileg nehéz helyzetben lévő csapatnak.

A tegnapi események összefoglalóját itt olvashatják.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását