2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Iszinbajeva edzője szerint akár 5,20 métert is ugorhat

Jelena Iszinbajeva megállíthatatlan: az orosz rúdugró bajnoknő számára, aki Pekingben hétfőn másodszor nyert olimpiát 5,05 méteres új világcsúccsal, ez csupán újabb állomás pályafutásán, edzője szerint az atltanő képes lehet 5,20 méteres eredmény elérésér
2008. augusztus 18. hétfő 20:55 - Hírextra

A francia hírügynökségnek arra a kérdésére, hogy mi motiválja akkor, amikor nincs is igazi ellenfele, Iszinbajeva így válaszolt: "Szeretek egyedül lenni a csúcson, nagyszerű érzés és remélem, hogy a lehető legtovább megőrzöm ezt a helyet. Riválisaim is ösztönöznek, néha feldühítenek, mint például Jennifer Stuczynski, aki azt nyilatkozta: azért jött, hogy "jól megrugdossa az oroszokat". Én nem beszélek, hanem cselekszem és megint megmutattam, ki vagyok. Különben is, hogy mondhat ilyet, amikor még soha nem győzött le? Amúgy nem figyelek a többiekre, magamra koncentrálok."


Utolsó rekordkísérlete előtt a bajnoknő egy takaróba burkolta a fejét, állítása szerint nem a rá nehezedő nyomás miatt, hanem azért, hogy semmi se zökkentse ki a koncentrációból.


"Néha a fotósok és az operatőrök túlságosan közel vannak hozzám, nem szeretem ezt az ugrások előtt. Csak a következő ugrásomra gondoltam. Csodálatos érzés volt, hogy az enyém volt az egész stadion, miután már minden más versenyszám befejeződött. Én voltam a főszereplő, úgy éreztem, ez itt az én közönségem, és mindenki azt várja tőlem, hogy megdöntöm a rekordot. Nagyon ideges voltam, nem akartam csalódást okozni ennek a közönségnek" - mondta Iszinbajeva.


Azt nem tudja, hogy ugrásainak mi a végső határa. Edzője, Vitalij Petrov szerint 5,15 méterig, vagy akár 5,20 méterig is eljuthat. Célja megdönteni egy másik orosz rúdugró legenda, Szergej Bubka rekordjainak számát.


Bubkának 35 rekordja volt, Iszinbajeva 24-nél tart, és a hátralévő 12-hez még négy évet ad magának.
"Szergejt soha nem fogom legyőzni, mert ő volt a történelem legnagyobb ugrója" - mondja az immár kétszeres olimpiai bajnoknő.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását