2024. március 29. - Auguszta

Megvan az örök élet titka

Egy állítólag tizenhat éves lány nyerte a felemáskorlát aranyérmét a pekingi olimpián. Állítólag. Mert valahogy ezt senki sem hiszi el. A korhatár éppen tizenhat év. He Ke-hszin pedig éppen tizenhat éves korára ért be annyira, hogy világelső legyen. Hiszi
2008. augusztus 18. hétfő 17:15 - Pénzes Dávid
Ez most vicc vagy komoly? Mert viccnek kicsit erős. Az, hogy egy tízéves lánynak olimpiai aranyat adnak, akkor nem zavarna, ha az apuka adná a kezébe otthon. Vagy csokiból kapna egyet vásárfiaként e zsebeházi búcsún. De hogy azért akasszák a nyakába mert ő a világ legjobb felemáskorlátozója, az, mint már említettem kicsit erős.

Hivatalosan tornában csak 16 év felettiek nevezhetnek be a versenyekre. Na de ez Kína, és a lány természetesen kínai. Ilyen formán pedig minden elképzelhető, ami nem derül ki. A hivatalos információk szerint például a helyi hatóságok megvizslatták He Ke-hszin útlevelét, de ott is a 16 év állt. Na most kérdem én: egy kommunista országban mennyi időbe telik leszólni a kollegáknak, hogy „ugyan állítsatok már ki egy útlevelet ennek a nyolcéves kislánynak, de 16 legyen benne, és megnyeri nekünk az olimpiát.”

Szóval ennél szemtelenebb dolgot ritkán láttam. (Najó, az álénekes kislány a megnyitón hasonló volt.) Nincs ember a földön, aki ezt a lányt tizenhatnak nézi. Ha nagyon megeröltetjük a fantáziánkat, akkor vasággyal együtt tizenhárom.

A másik lehetőség sokkal szomorúbb. De mint már többször kifejtettem, az aranyakért Kínáról bármit el tudok képzelni. Be kell mutatniuk a sikeres kommunista ország képét minden áron. Szóval, ha teszem fel mégiscsak igazuk van a kínaiaknak és ez a babaarcú kislány tizenhat éves, akkor valami nagyon furcsa szerrel érték el, hogy így nézzen ki. Voltak anno olyan NDK-s sportoló lányok, akik mára már kedves középkorú apukák. Nem szeretném elképzelni, mi lesz ebből a kínai kislányból, ha felnő. Ha felnő egyáltalán… mert még az is lehet, hogy a kínaiak megtalálták az örök élet titkát. És akkor ez a lány nemhogy tizenhat, de nyolcvannégy éves.

Egyébként meg el kellene törölni mindenféle korhatárt. És kisiskolások zsákolnának a kosárpályán, a kéziseket a kétperces kiállítások alatt újra lehetne pelenkázni, a súlyemelők bébipapit kapnának uzsonnára, az óvodás magasugrók két gyakorlat között lendkerekes autókkal játszadoznának, a vízilabdás kislánykák úszógumikkal harcolnának a gólokért, a bokszoló apróságok meneteinek végét béka-alakú csörgő jelezné, a focimeccseket pedig a túl nagy pálya miatt videojátékon döntenék el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását