2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kerekesek a Szigeten

Idén először lehetett kerekesszékkel akadálytalanul bejutni a Szigetre. A fesztivál a kedvezmények helyett szolgáltatás elvét követi, a cél az, hogy teljes értékű szigetlakónak érezhessék magukat a fogyatékkal élők is.
2008. augusztus 17. vasárnap 22:33 - Hírextra
Az MTI által megkérdezett kerekesszékes látogatók nagyra értékelték, hogy a K-hídon keresztül a korábbi évektől eltérően idén akadálytalanul lehet megközelíteni a Szigetet és van elég akadálymentes WC és tusoló. Kifogásolták viszont, hogy csak a Nagyszínpad előtt áll emelvény, amelyet csak mozgássérültek vehetnek igénybe.

"A Sziget nagyjából annyira akadálymentes, mint a város körülötte, vagyis nem nagyon, de van fejlődés" - mondta Nagy Géza, a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában a Szigeten is bemutató Ability Park vezetője.

Nagy szerint a szociális szférából ismert megoldások - a kedvezményes vagy ingyen jegy intézménye például - nem fér össze az üzleti vállalkozásként működő fesztivállal, ezért inkább a speciális igényekre szabott szolgáltatásokat kell biztosítani. "Persze nem lehet az egész területet simára gyalulni, de a Sziget idén nagyon sok szolgáltatással készült" - mondta a szakember.

A mozgássérültek külön buszjáratot, a látássérültek pedig 24 órás kísérőszolgálatot is igénybe vehettek, és a fogyatékkal élők iránti tolerancia erősítésén keresztül a teljes értékű szigetpolgárság megtermetését szolgálta az Ability Park is, amely 2004 után újra kitelepült a fesztiválra - mondta Nagy Géza. Az interaktív kalandparkban mindenki kipróbálhatta a kerekesszékes pályát vagy a "sötét ügyek sátrát" például, és megtanulhatott e-mailt írni fejjel és szemmel mozgatható egér segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását